Megvonják a dolgozóktól a taxicsekkeket!

Pénzcentrum2009. március 4. 08:45

Komoly keresletcsökkenéssel találják idén szemben magukat a taxitársaságok, ugyanis jelentősen csökken a szerződéses ügyfelek száma, miután a nagyvállalatok megvonják dolgozóiktól a taxicsekkeket.

A több multinacionális vállalattal is kapcsolatban álló taxitársaságok akár 40-50 százalékkal kevesebb partnerrel számolhatnak idén - állítja a Tele5 taxit és a Budataxit üzemeltető Buda Kft. marketingigazgatója.

A forgalom ennek nyomán egyelőre 5 százalék körüli csökkenést mutat a cégek összegzése szerint, ami autónként 20 ezer forintos kiesést, vagyis körülbelül 10 fuvarral kevesebbet jelent minden sofőr esetén.

A problémát súlyosbítja, hogy tarifaemeléssel nem tudják pótolni a kieső bevételeket, miközben a zömében lízingelt autók után egyre nagyobb törelesztőrészletet kell fizetniük - panaszolta a Főtaxi kereskedelmi ügyvezetője.

A tarifaemelés helyett sokan a fejlesztésekben látják a jövőt, a City Taxi például chipkártyaalapú elszámolást vezet be, ami áttekinthető fuvarszolgáltatást, és azonnal elszámolást nyújt a megrendelőknek. A Főtaxinál új, gps-alapú forgalomirányítási rendszert vezetnek be, ami egy számítógépes program segítségével küldi a sofőröket a hozzájuk legközelebbi célállomásra. A Tele5 taxi pedig privát kártyák terjesztésében látja a jövőt.

Címkék:
city taxi,