A válság a BMW-t sem kíméli: 850 főt kénytelenek elküldeni!

Pénzcentrum2009. február 16. 11:00

A kereslet drámai visszaesése miatt az autóiparban tapasztalható létszámleépítések a BMW-t is elérték. A német autóóriás mai bejelentése szerint a megváltozott piaci körülmények következtében 850 munkavállalótól kénytelenek megválni az Oxford melletti Cowley városában található Mini-gyárból.

Az intézkedés március másodikán lép életbe és elsősorban a szerződéses dolgozókat és az ügynököket érinti majd. Az új autók iránti kereslet csökkenése miatt egy hétre felfüggesztik a termelést a gyárban, majd márciustól leállítják a hétvégi műszakokat is.

A cég szóvivője elmondta: "Az autópiacon elhatalmasodó kihívásokkal a Mini gyártása során szembe kellett néznünk. A vállalat márciustól módosított munkarend szerint működik tovább, a hétvégi műszakokban dolgozókat átcsoportosítjuk a hétköznapokra. A döntést nem volt könnyű meghozni, de a tárgyalások során figyelembe vettük a szakszervezeti tagok javaslatait is."

A múlt héten a luxusautókat gyártó Bentley jelentett be 10 %-os létszámleépítést, előtte a Ford, a Nissan és a Jaguár is alkalmazottak százait volt kénytelen elküldeni. Már a Toyota is vizsgálja a létszámleépítés lehetőségét, a Honda pedig 4 hónapra bezárta egyik gyáregységét. A gyárat 1913-ban William Morris alapította, a gyár azóta tradicionális otthonává vált a Mininek.

Címkék: