A magyar kormány nem ösztönzi az autóvásárlást

Pénzcentrum2009. február 10. 16:45

Magyarországon nem jelentenének megoldást az európai mintájú autóvásárlást ösztönző programok, mert a magyar autóipar elsősorban exportra termel - mondta Bajnai Gordon. A kormány ugyanakkor jelenleg új autóipari stratégia kialakításán gondolkozik- írja a hirtv.hu.

"Hazánkban nem jelentenének megoldást az olasz és németországi autóvásárlást ösztönző programok, hiszen a magyar autóipar elsősorban exportra termel" - mondta a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter."

Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy jelenleg egy új autóipari stratégia kialakításán gondolkoznak a munkahelyek megtartása illetve megteremtése érdekében. Konkrét intézkedésekről nem beszélt a tárcavezető, mindössze annyit közölt, hogy olyan kormányzati-gazdaságpolitikai fordulatra készülnek, amely ösztönözheti a cégek Magyarországra települését.

A miniszter szerint a lépéseket a jövő héten jelentik be, a kormány most is dolgozik még ezeken. Azonban úgy látja, mindenképp olyan lépések szükségesek, amelyek érzékelhető különbséget jelentenek Magyarországon a vállalkozásoknak és a munkavállalóknak egyaránt.

Az elmúlt hetekben több európai ország kormánya is bejelentette, hogy adókedvezménnyel és egyéb juttatásokkal próbálja új autó vásárlására ösztönözni az állampolgárokat.

Címkék: