Honda-kényszerszünet: két hónapos válság-vakáció!

Pénzcentrum2009. január 17. 12:00

A Honda kéthónapos kényszervakációra küldi a Civic egyik legnagyobb külföldi fellegvárának számító swindoni üzem dolgozóit. A rémálomba illő eladási statisztikák a brit és a japán üzemekben egyaránt a termelés drámai csökkentésére kényszerítik az összeomlás szélén álló Hondát.


Forrás: BBC News

A második legnagyobb japán autógyár vezetői már tavaly novemberben arról számoltak, be, hogy ha nem javul a helyzet, akkor kényszerszünetet fognak elrendelni.

A kedvezőtlen mutatók miatt ez be is következett és az első jelentések szerint áprilisban és májusban összesen 35 munkanapot nyilvánítanak pihenőnapnak Swindonban.

A dolgozók elbizonytalanodtak a jövőt illetően, a vezetősé ezért mindenkit biztosított arról, hogy a kényszerszünet után újra munkába állhat, aki addig nem talál másik munkahelyet. Nem ilyen szerencsések a japán üzemekben dolgozó munkások, akik közül 3100 szerződéses talpára kötnek útilaput.

A legfrissebb európai eladási statisztikákban semmilyen bizakodásra okot adó jelet nem találni, a gyártók pedig a szűkülő keresletnek megfelelően kénytelenek visszafogni a termelést. A brit gyáregységekben összesen 4200 munkást foglalkoztatnak, itt készül a Honda Civic, melyet a világ 60 különböző országába exportálnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A versenytárak közül súlyos eladási gondokkal küzd a Toyota és a Nissan is, utóbbi a héten döntött 1200 dolgozó elküldéséről. Az uniós gazdasági miniszterek Brüsszelben vitatják meg az iparág megmentését célzó csomagot, az autógyárak feszülten várják a fejleményeket.

Vissza a főoldalra!

Címkék: