Ilyen emblémával ünnepel a 90 éves Citroen! Képpel!

Pénzcentrum2009. január 5. 11:00

A logófrissítés része a Citroen fennállásának 90. évfordulója alkalmából megvalósítandó fejlesztéseknek. Az autósok első alkalommal az egyterű C3 Picassón találkozhatnak a modernebb vonásokkal rendelkező halszálkákkal.

A koncepció nem a régi logó lecserélése volt, hanem a szimbólum aktualizálása a XXI. század követelményeinek megfelelően. Az elmúlt 90 évben máskor is előfordult, hogy a sztenderd logó helyett az autó orrához jobban illeszkedő fordított ékpárokat alkalmaztak, nincs ez másképp az új C4-C5-C6 sorozat esetében sem.

Vincent Besson, a Citroen termelési- és értékesítési igazgatója szerint az állandó szimbólumokat használó gyártókkal ellentétben ők a jelvények tervezésekor és méretezésekor mindig figyelembe veszik az autó első kialakítását és ügyelnek arra, hogy azzal harmóniát alkotva kerüljön rá a logó a modellekre.

Az autósokat némileg zavarhatja, hogy a különböző Citroen modelleken eltérő méretű jelekkel találkozik, de a gyártó szerint a forma minden modell esetében jól felismerhető. Charles Aouad, a képen látható szimbólum tervezője szerint a halszálkák ráncfelvarrása amilyen egyszerű feladatnak tűnik, valójában olyan összetett munkát igényelt.

A Citroen logója a történet szerint az átlós fogaskerekekkel felszerelt sebességváltó feltalálásáig nyúlik vissza. A kor egyik legnagyszerűbb találmánya véget vetett a vezető és az utas számára is kényelmetlen, sokszor megbízhatatlan, recsegő-ropogó sebességváltók korszakának. Az erőátviteli eszközök máig ezen az elven működnek.

Címkék: