Elon Musk rendkívüli bejelentése: 2025 végére elkészül Optimus, a Tesla humanoid robotja

Pénzcentrum2024. április 24. 18:18

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat humanoid robotja, az Optimus, amely jelenleg még fejlesztés alatt áll, várhatóan a következő év végére értékesítésre kerül. Ígéretes megoldást kínálva a munkaerőhiányra és monoton feladatok automatizálására több iparágban - írta a Reuters. .

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég humanoid robotja, amely jelenleg még fejlesztés alatt áll, várhatóan a következő év végére készül el az értékesítésre. A robotok iránti növekvő érdeklődés hátterében a potenciális munkaerőhiány és az olyan iparágakban, mint a logisztika, raktározás, kiskereskedelem és gyártás nagy igény mutatkozik.  

Már egy befektetőknek tartott konferenciahíváson említette, hogy az Optimus névre keresztelt robot várhatóan év végére lesz képes gyári feladatok ellátására. A humanoid robotok terén nem csak a Tesla tevékenykedik; többek között a japán Honda és a Hyundai Motorhoz kapcsolódó Boston Dynamics is évek óta dolgozik saját modelljeiken. Ezenfelül idén a Microsoft és az Nvidia által támogatott Figure startup bejelentette együttműködését a BMW-vel, céljuk humanoid robotok telepítése az autógyártó amerikai üzemébe.

Musk korábban kiemelte, hogy lát lehetőséget abban, hogy a robotok értékesítése meghaladja majd a Tesla más üzleti szegmenseinek bevételét. Kiemelte, hogy cégük rendelkezik az ahhoz szükséges mesterséges intelligencia képességekkel és helyzetbeli előnnyel, amely lehetővé teszi számukra a sorozatgyártást.

Ugyanakkor Musk múltbeli ígéreteit tekintve voltak már példák arra, hogy nem sikerült megvalósítaniuk azt, amit előzetesen vállaltak. Példaként említhető az 2019-ben tett ígéretük egy "robotaxi" autonóm autóflotta 2020-as üzembe állításáról.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Tesla 2022 szeptemberében mutatta be Optimus robotjának első generációját Bumblebee néven. Idén pedig közzétettek egy videót a robot második generációjáról, amint egy pólót hajtogat. Más fejlesztők is bemutatták legújabb eredményeiket; például a Figure februárban egy kávét főző robottal rukkolt elő, míg a Boston Dynamics nemrégiben az Atlas nevű modelljét prezentálta elektromos platformon végrehajtott mozgás közben.

Címkék:
tech, tesla, mesterséges intelligencia, robotok, elon musk, humán tőke,