Rengeteg magyar zsebéből vett ki pénzt a Facebook-leállás: nagy volt a pánik, megszólalt a szolgáltató

Pénzcentrum2024. március 6. 15:11

Brutálisan megugrott az SMS forgalom a kedd délutáni Facebook-leállás idején, de az MMS forgalom is a többszörösére ugrott - tudta meg a Pénzcentrum a Telekomtól.

Az SMS forgalom esetében a 350%-ot is megközelítette növekmény a Telekom hálózatán a kedd délutáni órákban, az MMS forgalom pedig megháromszorozódott a Meta rendszereinek (Facebook, Messenger, Instagram) leállása alatt. A mobil hangforgalom esetében aznap 16:20-tól kezdődően 30%-kal magasabb forgalmat tapasztaltak, mint hétköznap ebben az időszakban jellemző - tudta meg a Pénzcentrum a vállalattól. A cég közlése szerint a mobil adatforgalomban nem történt jelentős változás.

Érdekes továbbá az adatkapcsolat aktiválások növekvő darabszáma (16-18 óra között közel 150%-os növekedés), vagyis amikor a mobil eszközöket repülőmódba állítják és vissza, vagy újraindítják a készüléket. Ennek oka lehet az, hogy azáltal, hogy nem tudták elérni a kérdéses alkalmazásokat, egyúttal azt is feltételezték, hogy internet elérési probléma állhat a háttérben

- közölték. A vezetékes adatforgalom a szolgáltató adatai szerint az adott napszakhoz, általános forgalomhoz képest 9%-os visszaesést mutatott, a vezetékes hang forgalom azonban nem változott észrevehetően, ahogy várható is volt, hisz a kieső alkalmazásokat nagyrészt mobilról használják az emberek és ekkor már nem váltanak készüléket.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, komoly gondok adódtak a Meta különböző platformjainak (így a Facebook és a Messenger) működésében, kedden a délutáni órákban több olvasónk is jelezte, hogy egyszerűen kiléptette őket a rendszer, és nem engedte őket visszaejelentkezni sem.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Meta hivatalos státuszoldala szintén nem töltött be – vagy ha igen, akkor minden szolgáltatás mellé az volt írva, hogy ismeretlen a státusza. Később Andy Stone, a Meta kommunikációs igazgatója az X-en egy posztot tett közzé, melyben azt írta, hogy tudnak a problémáról, és már dolgoznak a megoldáson. Az ugyanakkor nem derült ki, hogy mi volt a gond.

 

Címkék:
tech, mobilinternet, facebook, telekom, leállás, sms, mobil, forgalom, szórakozás, rendszerleállás, meta,