Hatalmas leépítésről döntött a legendás szoftvercég: elkaszálták a Star Wars játékot is

Pénzcentrum2024. február 29. 15:15

Az Electronic Arts (EA) bejelentette, hogy felhagy egy fejlesztés alatt álló Star Wars-játék projektjével és elbocsátja az alkalmazottainak 5 százalékát, körülbelül 670 főt - írja a BBC.

Az Electronic Arts (EA) bejelentette, hogy felhagy egy fejlesztés alatt álló Star Wars-játék projektjével és globálisan az alkalmazottai 5 százalékát, körülbelül 670 főt is el fog bocsátani. A játék, mely még a fejlesztés korai szakaszában volt, egy belső nézetű lövöldözős (FPS) játék lett volna a Star Wars világában.

Ez az intézkedés az iparágban tapasztalható tömeges elbocsátások sorozatának legújabb példája. Rich Barham, a Blizzard játékstúdió volt vezetője szerint ezekkel a lépésekkel az iparág azt kockáztatja, hogy elveszíti a legtehetségesebb embereit.

Az EA 2023-ban jelentette be, hogy leépítést terveznek a brit Codemasters játékfejlesztőnél, amely az F1 23 és az EA Sports WRC játékokról ismert. Andrew Wilson, a vállalat vezérigazgatója egy belső levélben tájékoztatta a dolgozókat az elbocsátásokról és arról, hogy azok várhatóan nyárra befejeződnek. Wilson azt is elmagyarázta, hogy miért döntöttek kevesebb új játék fejlesztése mellett.

Laura Miele, az EA szórakoztatóipari részlegének vezetője egy e-mailben erősítette meg, hogy le kell mondaniuk a Respawn Entertainment által fejlesztett közelgő Star Wars játékról. A Respawn Entertainment korábban sikeresen dolgozott a Star Wars Jedi: Survivoron.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy növekszik a verseny intenzitása a játékiparban. Karol Severin, a Midia Research elemzője szerint ez nem jelenti azt, hogy az iparág bajban lenne; inkább csak egy újabb fejezet kezdete ez, amelyben a hatékonyság és versenyképesség dominál. Az iparág továbbra is jelentős növekedést mutat a jövőre nézve.

Sarah Stevens, az e-volveHR vezetője a jelenlegi helyzetben hangsúlyozta az emberség és kedvesség fontosságát minden érintett számára, hiszen az elbocsátások mély hatást gyakorolnak a cég alkalmazottai számára.

 

Címkék:
fejlesztés, játék, startup, startup cég,