Fontos figyelmeztetés: jól nézd meg milyen számlát kapsz az MVM nevében, csúnyán lehúzhatnak

Pénzcentrum2023. augusztus 31. 15:31

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis online földgázszámla-értesítőket kaptak. Felelős energiaszolgáltatóként ügyfeleink védelmét szem előtt tartva továbbra is kérjük, hogy a kapott számlaértesítőket nézzék meg figyelmesen. A megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők

A csalók az utóbbi időben jellemzően nem magyar e-mail címekről online földgázszámla-értesítőket küldenek valótlan előzményre (például hibás előző számlára) hivatkozva, amelyen a befizetési információknál az ügyfelet hamis, adathalász oldalra irányítják. A számlák gyakran tartalmaznak helyesírási hibákat, valamint magyartalan mondatokat - írja közleményében a vállalat.

A legfrissebb adathalász levelekben szerepel az alábbi példa:

A fennmaradó összeget a hónap végétől kérjük befizetni, a legutóbbi számlájában hiba lépett fel, ezért a fennmaradó összeget be kell fizetnie a számlák megfelelő folytatásához a következő szakaszokban

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az MVM Next által küldött online számlaértesítők feladója minden esetben az MVM Next online ügyfélszolgálat (ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu), valamint a Befizetem bankkártyával felirat, azaz a befizetéshez vezető hivatkozás mellett pedig gázszámlánál mindig a https://mvmnext.hu/foldgaz... kezdetű link jelenik meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az email-ben érkező elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön emellett minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

Az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük, hogy adja meg bankkártya adatait, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni. Az MVM Next elhatárolódik minden, nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik az illetékes hatóságokkal.

Címkék:
csalás, adathalász, mvm, adathalászat, csalások, internetes csalások,