A fizetős Facebook és Instagram után jöhet a fizetős TikTok: ez várhat a felhasználókra

Pénzcentrum/Index.hu2023. február 21. 19:44

A TikTok vezetősége egy teljesen új, fizetőkapu mögé zárható videós koncepción gondolkodik, amelynek lényege, hogy a tartalomkészítők beállíthatnák, hogy bizonyos tartalmaikat csak egy jelképes összeg kifizetése után tekinthessenek meg a felhasználók - írja az Index a The Information információi alapján. A lap szerint a vezetőség azután vetette fel az új fejlesztés bevezetését, miután az Egyesült Államokban lelassult a közönség növekedése. Az ötlet egyébként nem új keletű, hasonló formátummal operál például az OnlyFans is, szerencsére a TikTok azonban minden felnőtt-tartalmat azonnal tiltólistára helyez.

Az még kérdéses, hogy a funkció pontosan hogyan működne. A TikTok vezetősége szerint azonban nemcsak az oldalnak, hanem a tartalomgyártóknak is előnyös lenne, ha közvetlenül szerezhetnének bevételt legfelkapottabb videóik után.

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, Mark Zuckerberg friss bejelentése szerint már előfizetéses szolgáltatást is nyújt a Meta. Elon Musk fizetős igazolt Twitter-felhasználó ötletéhez hasonlóan, aki fizet, kaphat hitelesítő jelvényt a profiljára, illetve növelheti posztjai elérését. A szolgáltatás díja havi 11,99 dollár, mai árfolyamon cirka 4300 forint lesz:

Címkék:
tech, ingyenes, internet, facebook, online, instagram, ingyen, tiktok, meta,