A csőd szélére került a Google? Milliókat veszített a techóriás egy apró hiba miatt

MTI2023. február 9. 14:01

Rossz választ adott a Google új, mesterséges intelligencián alapuló chatbotja egy reklámvideóban az amerikai James Webb űrteleszkópról. Ez úgy megrengette a befektetők bizalmát, hogy dollár milliárdokat veszített az értékéből a cég – számolt be az MTI.

Egy reklámvideóban mutatták be a Google legújabb, mesterséges intelligenciáján alapúló chatbotját nemrég. Azonban az eszköz rossz választ adott egy, az amerikai James Webb űrteleszkópról feltett kérdésre, ami olyannyira megrengette a befektetők bizalmát, hogy a Google anyavállalata, az Alphabet hirtelen 100 milliárd dollárt veszített.

A szóban forgó videó működés közben mutatja be a Bardot, ígérve, hogy segít egyszerűsíteni a bonyolult dolgokat. Azonban ehelyett rossz választ adott. A reklámvideóban azt kérdezik a Bardtól, hogy az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) James Webb űrteleszkópjának milyen új felfedezéseiről lehet mesélni egy kilencéves gyereknek.

A Bard erre egy sor választ ad, köztük azt is, mely szerint a James Webb használatával készítettek először képet egy Naprendszeren kívüli bolygóról. Azonban ez koránt sem igaz, hiszen az első ilyen felvételt az Európai Déli Obszervatórium teleszkópja készítette még 2004-ben.

Címkék:
google, amerika, dollár, veszteség, robot, mesterséges intelligencia, chatbot, amerikai egyesült államok,