Döbbenetes: 200 embert húzott le milliókkal a netes csaló

Pénzcentrum2014. június 12. 13:00

Hónapokon keresztül több internetes oldalon is olyan műszaki cikkeket árult egy férfi, amelyekkel valójában nem is rendelkezett. Összesen közel hatmillió forintot csalt ki áldozataitól.

A Fonyódi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 23 éves férfi ellen - olvasható a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

KATTINTS! A magyar webshopok trükkjei: így húznak le vásárláskor

A vádlott 2013. márciusában két Kft-t vásárolt meg, melynek ügyvezetője lett. A vádlott a megvásárolt cégek keretében tényleges gazdasági tevékenységet nem végzett, azokat két hónapon keresztül rendszeres haszonszerzésre törekedve arra használta fel, hogy több internetes oldalon a Kft-k nevében valótlanul műszaki cikkeket kínált értékesítésre.

A vádlott a meghirdetett termékekkel ténylegesen nem rendelkezett, és szándékában sem állt a megrendelések teljesítése. Ily módon a hirdetésekre jelentkező, összesen 189 sértettet megtévesztette, és nekik 6.000,- Ft-tól 144.000,- Ft összegben, mindösszesen 5.900.000,- Ft kárt okozott.

Címkék:
karrier, tech, internet, webshop, e-kereskedelem,