Sokkoló eset az ATM-nél: kész csoda, hogy nem halt bele

Pénzcentrum2014. június 3. 15:33

Egészen elképesztő helyzetben találta magát egy automatákat üzemeltető cég alkalmazottja. Készpénzfeltöltés közben ejtette ugyanis csapdába egy benzinkúti ATM, ahonnan csak két óra raboskodás után tudták kiszabadítani a tűzoltók.

Kénytelen volt a segélyhívót tárcsázni egy benzinkúti ATM-et pénzzel éppen feltöltő alkalmazott, miután az automata "csapdába ejtette". A berendezés hátuljából a tűzoltók több mint két óra alatt tudták kiszabadítani. Először ugyanis meg kellett győződniük a bent ragadt alkalmazott személyazonosságáról, ezután szombaton ebédidőben találniuk kellett egy olyan speciális csapatot, akik tudtak segíteni - írja a Daily Mail.

Végül az automata elejét tudták csak lebontani kívülről, így két óra raboskodás után sérülések nélkül úszta meg az ATM-eket üzemeltető cég alkalmazottja. Az automata azóta sem működik.

Habár a benzinkút vezetője is igyekezett segíteni a csapdába esett férfinak, minden erőfeszítése hiábavalónak bizonyult. A balesetről egy alkalmazott értesítette, ezután kívülről igyekezett az ajtó felfeszítésében, de az mozdíthatatlan volt. Ráadásul a benzinkút egy igen forgalmas helyen található az angliai Brentwood közelében, így számos autós érdeklődött nála, hogy miért nem működik az ATM.

Hasonlóan érdekes esetről számolt be nemrég a német sajtó. Egy 62 éves férfi pénzt szeretett volna kivenni egy bankjegykiadó automatából Dortmund külvárosában, amikor a bankjegykiadó nyílás hirtelen becsukódott, és eltörte a férfi ujját. A lapok beszámolója szerint az automata meghibásodhatott, ugyanis a pénz csak félig lógott ki a nyíláson, ezért a szerencsétlenül járt ügyfél kénytelen volt mélyebbre nyúlni - ekkor történt a baleset.KATTINTS, és cikkünből kiderül, hogy vajon Magyarországon történt már hasonló eset, kell-e félnünk a bankjegykiadó automatáktól?

Címkék:
tech, készpénz, ATM, automata,