Nagyot újít a magyar mobilszolgáltató

MTI2013. október 10. 14:05

A Telenor duplájára növeli 4G mobilhálózatának sebességét, a lefedettség növelése érdekében pedig felgyorsítja hálózatfejlesztését - jelentette be a társaság csütörtökön.

A frekvenciahasználati jogosultságok szeptemberben történt meghosszabbítása után a Telenor az 1800 megahertzes (MHz) sávban az eddigi 10 helyett 20 MHz-es blokkal rendelkezik, amelyet 4G szolgáltatásra fordíthat - mondta el Kutas István kommunikációs igazgató a vállalat budapesti sajtótájékoztatóján.

Mindez lehetővé tette a mobilinternet-szolgáltatás sebességének megduplázását, ami 150 megabit/secundum elméleti letöltési sebességet jelent - tette hozzá.

A Telenor a legújabb technológiájú 4G hálózat elérésének biztosítása érdekében felgyorsítja hálózatfejlesztését, és a jövő év végéig több mint 10 milliárd forintot fordít erre a célra, egyebek közt jelentősen növeli bázisállomásainak számát.

A mobilszolgáltató a 2012 nyarán elindított 4G szolgáltatása lefedettségét is jelentősen növeli. A lakossági beltéri lefedettség arányát a jelenlegi 15 százalékról az év végéig 28 százalékra, 2014 végére pedig 52 százalékra tervezi növelni. Az eddig jellemzően kisebb településeken elérhető 4G szolgáltatással a nagyobb városokban és Budapesten is megjelenik a vállalat a közeljövőben. Az év végéig több mint 100 települést, például Miskolcot, Veszprémet és Szegedet is bekapcsolják a leggyorsabb mobilinternet-szolgáltatásba.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
tech, Telenor, 4g,