Akadozik a Citibank új rendszere

Pénzcentrum2013. április 15. 15:02

A Citibank online felülete annak ellenére is csak akadozva működik, hogy a hétvégi rendszerátállást követően a hétfő reggel nyolckor elméletileg normális ügymenet szerint kellett volna induljon a hét. Ehhez képest a bank Facebook-oldala tele van elégedetlenkedő ügyfelekkel, akik szerint az online bankfelület elérhetetlen.

Az index citibankos számlával rendelkező munkatársai is kipróbálták, és délután kettőig nekünk is úgy tűnt, hogy bár a honlap él, az online bankfelületet indító gombra kattintva angol nyelvű hibaüzenet fogadja az ügyfeleket. Valamivel délután két óra után a rendszer látszólag helyreállt, legalábbis megjelent a bejelentkezéshez szükséges adatokat bekérő oldal.

A facebookon valamivel óra után a Citibank a következő közleményt tette közzé
Kedves Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatunk Titeket, hogy minden fő banki szolgáltatásunk - ATM, kártyás vásárlások, banki átutalások - működik, az ügyfélmegbízásokat teljesíteni tudjuk. Számítógépes rendszereink hétvégi átállításával összefüggő fennakadás miatt a Citibank Online internetes banki csatorna jelenleg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk. Amennyiben sürgős pénzügyi műveletet szeretnél végrehajtani, kérjük, hívd a CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatunkat, vagy keresd fel bármely bankfiókunkat. Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a CitiPhone Banking ügyfélszolgálaton, illetve a bankfiókokban a várakozási idő meghosszabbodhat.

Megértéseteket köszönjük!


Akadt, akinek hosszas gondolkodás után szerverhibát dobott a gép. Azok, akik bejutottak, egy idő után vagy hibára futottak, vagy nem tudtak utalni egy másik citis számlára, és ha megunták, kilépni sem tudtak, csak percekig gondolkodott a gép. A rendszer tehát elindult, de továbbra is akadozik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Citibank Indexhez eljuttatott közleménye is megerősíti a tapasztalatainkat. Abban ugyanis az áll, hogy a hétvégi rendszerátállást követően minden fő banki szolgáltatásuk - ATM, kártyás vásárlások, banki átutalások - működik, az ügyfélmegbízásokat teljesíteni tudják. Az internetbank jelenleg nem elérhető, "a Citi helyi és globális hálózatában egy kiváló szaktudással és tapasztalatokkal rendelkező nagy csapat dolgozik azon, hogy a fennakadásokat ezen a csatornán korrigálják". Az ügyfélkiszolgálás a fiókokban és a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül működik.

A hibák pontos forrásáról nem esett szó, de a problémáknak köze lehet ahhoz, hogy a magyarországi Citibank az első az európai, közel-keleti és afrikai régióban, ahol bevezetik az új, globális rendszert.

Címkék:
tech, Citibank, internetbank,