A hét végéig ingyen lehet a tiéd az elmúlt évtized sikerkönyve

MTI2013. március 19. 13:23

A hét végéig ingyenesen tölthető le Dan Brown A Da Vinci-kód című bestsellerének e-könyves változata - jelentette be hétfőn a Doubleday amerikai kiadóvállalat.

Az (angol nyelvű) e-könyvet március 24-ig egyes online könyváruházak teszik letölthetővé. A regényhez Brown hamarosan megjelenő új kötetének, az Infernónak a bevezetőjét és első fejezetét is csatolták.

Az új regénynek, az Angyalok és démonok című kötettel kezdődött misztikus thrillersorozat negyedik darabjának főhőse ismét Robert Langdon harvardi professzor. A neves szimbólumszakértő útja Dante, Az isteni színjáték írójának hazájába, Olaszországba vezet.

A Doubleday arról is beszámolt, hogy Brown új kötetét az Egyesült Államokban nyilvános szerepléssel népszerűsíti, egy nappal a regény megjelenése után, május 15-én a manhattani Lincoln Center Avery Fisher termében tart előadást. Ennek élő közvetítése Amerika-szerte látható lesz könyvtárakban és könyvesboltokban.

A Da Vinci-kód éppen tíz éve, 2003. március 18-án került a boltokba, és azóta világszerte több mint 80 millió példányban kelt el. A nagy sikerű regényből 2006-ban mutatták be a Tom Hanks főszereplésével készült filmet, ami kasszasiker lett.

Címkék:
tech, könyv,