Még több vasúti kocsiban lesz ingyenes internet

MTI2013. március 14. 13:32

A szolgáltatásfejlesztés keretében bővíti az ingyenes internet hozzáférést a MÁV-START Zrt. az InterCity és az budapesti elővárosi járatain - jelentette be Ungvári Csaba, a vasúttársaság vezérigazgatója csütörtökön a szolgáltató T-Systems céggel tartott közös sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: az utasok körében végzett felmérés szerint az eddigi 10 kocsiban már igénybe vehető ingyenes internet szolgáltatás népszerű az utasok körében, ezért döntöttek a bővítés mellett.

Csütörtöktől újabb harmincegy kocsiban vehetik igénybe az utasok az ingyenes internetet, és várhatóan július végéig 735 MÁV-START személyszállító vagonban lesz elérhető okos telefonon és laptopon a szolgáltatás.

A projekt megvalósításában a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonában lévő T-Systems Magyarország Zrt. szállította a megoldást, és biztosítja a folyamatos wifi-szolgáltatást.

Ungvári Csaba kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szolgáltatót közbeszerzésen választották ki. A MÁV-START havonta routerenként 4260 forint díjat fizet a szolgáltatónak, az eszközök beszerelését a MÁV-Gépészet végzi, ennek költsége a 735 kocsiba mintegy 100 millió forint.

A MÁV-START Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy ezzel a szolgáltatásukkal a nyugat-európai vasúttársaságok között élen járnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: a vonaton történő szolgáltatás annyiban tér el a többitől, hogy a kocsikba beszerelésre kerülő eszközök minősége meghaladja az átlagot, alkalmasak a szélsőséges hőmérséklet elviselésére, jól bírják a rázkódást, a mozgást. A mozgó járművekben történő szolgáltatásnál pedig figyelni kell arra, hogy folyamatosan rendelkezésre álljon a 3G mobilhálózat. A vonaton szűrik az elérhető tartalmat, elsősorban levelezésre, portálok olvasására, közösségi oldalak látogatására, kapcsolattartásra, munkavégzésre alkalmas a vonaton ingyen igénybe vehető szolgáltatás.

A MÁV-START tájékoztatása szerint eddig és jelenleg is az érintett járművek a Budapest-Keleti-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest-Nyugati útvonalon közlekednek, a bővítésnek köszönhetően pedig csütörtöktől a budapesti, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki és pécsi utasok egy része is internetezhet a vonatokon. Áprilistól az ország többi IC- és elővárosi vasútvonalán is találkozhatnak az utasok a fejlesztéssel.

Címkék:
MÁV, tech, máv-start, vasút,