Ilyen kalácsot még biztosan nem ettél: sehol sem készül úgy, mint a Kiskunságban

HelloVidék2024. január 12. 08:14

A gulyásleveshez és a hortobágyi húsospalacsintához hasonló, jól bejáratott magyaros fogásokon túl minden hazai kistájnak megvannak a maga izgalmas levesei, egytáljai vagy éppen süteményei. Éppen ezért a Kiskunságra sem indokolatlan ellátogatnunk, ha izgalmas helyi ízekre vágyunk.

Bár a magyaros ízek hallatán a többség számára a gulyásleves és a hortobágyi palacsinta ugrik be elsőként, mégis hiba lenne azt gondolnunk, hogy ezekkel a jól bejáratott fogásokkal ki is merülne a magyar gasztronómia – írja a HelloVidék. Éppen ellenkezőleg – tulajdonképpen minden hazai kistájnak megvannak a maga izgalmas levesei, egytáljai vagy éppen süteményei.

A fentiek alól a Kiskunság sem kivétel, így a HelloVidék éppen ennek a tájnak az izgalmas helyi ízeit mutatja be legfrissebb cikkében. Ám ennél többet is megtudhatunk a térségről – a portál utánajárt, mit érdemes tudni a Kiskunságról és annak központjáról, Kecskemétről, hova érdemes ellátogatni, milyen látványosságokat érdemes megtekinteni. És persze ami a gasztronómia felől közelítve a legfontosabb – mit ettek nagyszüleink, dédszüleink idejében, mik voltak a korábbi korok kedvenc ételei, illetve milyen izgalmas ízekre számíthatnak azok, akik manapság a térségbe látogatnak? Milyen receptek alapján készíthetjük el ezeket?

Ha érdekelnek a részletek, kattints a HelloVidék cikkére!

Címkék:
hungarikum, recept, gasztronómia, sütemény, paprika, kecskemét, kalács, hellovidék, receptek, bács-kiskun,