Ezért Taylor Swift az 5. legbefolyásosabb nő a világon: a magyar GDP-t is helyre rakná

Pénzcentrum2023. december 5. 20:43

Taylor Swift az ötödik helyre került a Forbes 2023-as, a világ legbefolyásosabb nőinek listáján, nettó 1,1 milliárd dolláros vagyonával - írja a DailyMail.

A nemzetközi Forbes magazin Taylor Swiftet a világ egyik legbefolyásosabb nőjeként ismerte el, az ötödik helyre sorolva őt a világ legbefolyásosabb nőinek 2023-as listáján. Ez jelentős ugrás az előző évi 79. helyezéséhez képest.

A 33 éves hírességet rekordot döntögető világkörüli turnéja, a gazdaságok befolyásolására való képessége és lenyűgöző, 1,1 milliárd dolláros vagyona miatt ismerték el. A 2023-as év valóban figyelemre méltó volt Swift számára, amelyet az úttörő Eras turnéja és a futballsztár Travis Kelce-szel való bimbózó kapcsolata fémjelzett.

Swift milliárdos státuszát októberben betonozta be Eras turnéjának sikere, amely 66 koncert után közel 850 millió dolláros bevételt hozott az Egyesült Államokban - adta hírül a Forbes. Nettó vagyona 1,1 milliárd dollárra ugrott, miután a turné első szakasza során 190 millió dollár adózás utáni bevételt ért el. Turnéját 2024-ben Európában és Ázsiában folytatja.

A Forbes kiemelte a Swift koncertjeinek a vendéglátó városokra gyakorolt gazdasági hatását is. A rajongók átlagosan mintegy 1300 dollárt költöttek szállásra, élelmiszerre és kiskereskedelemre a két denveri koncertje alatt - ezzel a becslések szerint 140 millió dollárral járult hozzá Colorado GDP-jéhez.

A U.S. Travel Association becslése szerint Swift turnéja több mint 5 milliárd dollárral járult hozzá az államok gazdaságához. Carolyn Sloan, a Chicagói Egyetem munkaügyi közgazdásza és professzora a Swiftet egy több ágazatban működő nagyvállalathoz hasonlította.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Forbes megemlítette Swift októberben megjelent Eras Tour című koncertfilmjének sikerét is, amely a nyitóhétvégén 93 millió dollárt hozott, és világszerte több mint 250 millió dollárt hozott.

Swift magánélete is címlapokra került az NFL-sztár Travis Kelce-szel való kapcsolatával. Továbbá a Forbes elismerte Swift sikeres újrafelvételi erőfeszítéseit a dalok mesterei körüli vitát követően. Legutóbbi, újra felvett albuma, az 1989 (Taylor's Version) új rekordot döntött a Spotify-on.

Címkék:
milliárdos, forbes, szórakozás, világ, gdp, politika, swift, szórakoztatóipar,