Árpa Attila örül neki, ha gyermeke anyjának jól megy: annál kevesebb gyerektartást kell fizetnie

Pénzcentrum2023. december 5. 12:34

Árpa Attilának bejött az élet, hiszen kapásból három RTL-es produkcióban is látható volt: szerepel többek között a Valami Amerika sorozatban, bunyózik a Sztárboxban, Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban című műsorban pedig játékmester lehetett. Most lányáról és beszélt őszintén egy interjúban.

Legújabb munkái mellett, lányáról is mesélt a Meglepetés magazinnak, akiket a Blikk idéz: "nagyon büszke vagyok rá. Értelmes lány, karakán, van saját véleménye, kiáll magáért. Az animáció és a grafika érdekli, most azon a pályán képzeli el a jövőjét” 

És bár a gyermeke édesanyjával, Tomán Szabinával már nincsenek együtt, jó kapcsolatot ápolnak.

Büszke vagyok Szabina sikerére, minőségi munkát végez, önerőből építette fel a cégét, a birodalmát. Drukkolok neki, hogy minél jobban keressen, mert annál kevesebb gyerektartást kell fizetnem neki

 – viccelődött. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint arról korábban beszámoltunk, megsokasodhatnak a magyar bíróságokhoz benyújtott keresetek, ugyanis a 2022. évi rekordinfláció miatt a korábban megállapított gyermektartási díjak aligha fedezik a gyermekek szükségleteit. Az elmúlt időszakban ezért került a figyelembe középpontjában, és lesz az elkövetkező évben is fontos kérdés a gyermektartási díj értékállósága. Arról, hogy mi a módja a gyermektartási díjak újratárgyalásának, illetve miért lehet nehéz dolga annak a szülőnek, akik magasabb összegre tartana számot 2023-ban, Dr. Havas-Sághy Gábor ügyvéd, a Havas-Sághy és Társai Ügyvédi Iroda info-kommunikációs szakjogásza nyilatkozott a Pénzcentrumnak.

A szülők jellemzően nem egyenlő arányban állják a gyermek szükségleteit, hanem keresetüknek megfelelően: a többet kereső szülő nagyobb részt vállal a gyermek szükségleteinek fedezéséből, tartásdíj és eseti költségek megtérítése formájában. A szakértő szerint, bár ez egyszerű számításnak tűnik, nem szabad azonban elfelejteni, hogy a szülő, akinél a gyermek többet tartózkodik - még heti váltott felügyelet esetén is -, mindenképp többet vállal a gyermekkel kapcsolatos kiadásokból. A különbséget a megállapított tartásdíjak összege nem feltétlenül tükrözi - még akkor sem, ha viszonylag magas összeget ítélnek meg.

Címkék:
otthon, család, gyermek, válás, gyermekvállalás, szülő, díjak, gyerektartás, tomán szabina,