Baleset a Nemzeti Színházban: jegeli Vidnyánszky Attila lemondását a Kulturális és Innovációs Minisztérium

Pénzcentrum2023. november 13. 13:47

Hiába ismerte el felelősségét a pénteki előadás alatt bekövetkezett balesetért Vidnyánszky Attila, és adta be azonnali hatállyal lemondását a Nemzeti Színház igazgatója, a Csák János vezette Kulturális és Innovációs Minisztérium csak a vizsgálatok lezárta után foglalkozik Vidnyánszky lemondásával.

Mint arról beszámoltunk, elismerve vezérigazgatói felelősségét a pénteki előadás alatt bekövetkezett balesetért, azonnali hatállyal lemondott a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjáról Vidnyánszky Attila. A teátrum vezetője a döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert is.

Vidnyánszky lemondására egy órával később reagált a Csák János vezette Kulturális és Innovációs Minisztérium. A közlemény így szól:

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a mai napon benyújtotta lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszternek. A miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait. A Minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást.

Címkék:
munkabaleset, kultúra, minisztérium, színház, előadás, nemzeti színház, csák jános,