Zalatnay-botrány: kiderült az igazság, tényleg bejelez a szonda a konyakmeggyre?

Pénzcentrum2023. április 17. 20:22

Közvetlenül az édesség elfogyasztása után bejelez a konyakmeggyre a rendőrségi szonda, de pár perccel később már nem - mondta Szécsi Tibor rendőr-alezredes. Az RTL Reggeliben ki is próbálták, mennyit mutat a műszer konyakmeggy evés után.

Az RTL reggeliben arra voltak kíváncsiak, hogy az alkoholtartalmú apró édességek miatt valóban bajba kerülhetnek-e a sofőrök. Ismert, Zalatnay Sarolta korábban azt mondta, hogy ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát, de ő csak pár szem konyakmeggyet evett. Miller Dávid rá is markolt hát az alkoholos édességekre, a stúdióba pedig egy rendőr érdezett, igazi, éles zsondával.

Szécsi Tibor rendőr-alezredes a műsorban elmondta, a Miller Dávid szondáztatása után kijelzett 0,78-as érték már bűncselekménynek számít, ha közvetlenül előtte autót vezetett az illető. Azonban a rendőr rámutatott, ha kb. egy perc múlva megismételnék a fújást, akkor Miller Dávid már biztosan nullás értéket fújna a szondán.

Egy közúti ellenőrzés alkalmával a korábban elfogyasztott néhány szem konyakmeggy miatt nem jelez az alkoholszonda

- mondta. Hozzátette: sokan ezzel próbálják meg kimagyarázni az ittas vezetést, azt állítják, hogy alkohol helyett csak néhány konyakmeggyet fogyasztottak.

Címkék:
autó, BOTRÁNY, rendőrség, ittas vezetés, jogosítvány, eljárás, rtl, rendőr, igazoltatás,