Tényleg börtönbe vonul Lagzi Lajcsi? Megszólalt a zenész, erre készül az ítélete után

Pénzcentrum2022. december 8. 18:07

Legalább egy év két hónapot kell a börtönben töltenie a szerdai ítélete szerint Lagzi Lajcsinak. A zenész ugynakkor nem készül arra, hogy be kell vonulnia.

Ügyvédje szerint Lagzi Lajcsinak legalább egy év két hónapot kell a börtönben töltenie a szerdai ítélete szerint, ami úgy jön ki, hogy a büntetésből 125 napot levonnak majd, mert azt előzetesben letöltötte, továbbá ha kéri a harmadolást és a reintegrációs őrizetet (és meg is kapja azt jó magaviselettel), akkor a tényleges szabadságvesztés 14 hónapra csökkenhet - írja a Blikk.

Maga Galambos Lajos a lapnak azt mondta, amint megkapják az írásbeli indoklást, rendkívüli beadványokkal élnek.

A másodfokú bíróság hatvan napon belül nyújtja át nekünk az ítéletet, ezt követően tudunk érdemi jogi választ adni. Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – „miként tud áramot, gázt és vizet lopni”

- mondta a zenész. A Blikk szerint az ügyet jól ismerők közül mindenki arra számított, hogy felmentik majd másodfokon, és hiába ítélték végül az első foknál súlyosabb, 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, Lagzi Lajcsi  nem készül arra, hogy börtönbe vonuljon az áramlopási ügy miatt.

Címkék:
áramlopás, börtön, bíróság, ügyvéd, ítélet, lagzi lajcsi, zenész,