Máris itt a rezsirémálom újabb áldozata: elsötétül az Erkel Színház

Pénzcentrum2022. szeptember 21. 19:31

A megemelkedett rezsiárak miatt novemberben bezár az Erkel Színház – mondta Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az InfoRádiónak.

Ókovács Szilveszter a rádiónak úgy fogalmazott, hogy vakon repülnek, ködben, éjjel, ugyanis még nincsenek tisztában az összes intézményük pontos áremelkedésével. „Az Eiffel Műhelyházban például távfűtés van, január 1-jétől lesz érvényes az új ár, de még nem tudjuk, mi várható a következő évre, márpedig az Eiffel 30 ezer négyzetméteres, ami nagyon nagy terület.

– árulta el a főigazgató, hozzátéve: az Operaházban még kitartanak, azt nem tervezik bezárni a fűtési szezonra. „A vezérhajónak működnie kell, és ezt egyelőre nem látom veszélyben. (…) Most csak arra tudunk koncentrálni, hogy az Operaházat működőképes állapotban tartsuk, és az oda betérő nézőket a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki. A 18 fokot meg remélem, hogy elviselik majd, úgyis hamar belehelik a nézőteret. Nem hiszem, hogy ott fázás lesz” – mondta Ókovács.

Augusztus elején a fenntartó minisztérium 600 millió forintos elvonásról értesítette a Magyar Állami Operaházat. Emiatt az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termébe meghirdetett felnőtt előadásokat elhalasztják.

Címkék:
fűtés, rezsi, állami, bezárás, színház,