Bukhatja 1,9 milliárd forintját a Hatoslottó legújabb nyertese: még egyáltalán nem dőlhet hátra

Biró Attila2022. július 6. 13:02

Valaki vasárnap délután 1 milliárd 880 millió forint nyert a Hatoslottón. A nyertes azonban nem nyugodhat meg, hiszen a kifizetésig még hátravan az adminisztráció. Aminek nulladik lépése, hogy 90 napon belül kell jelentkezni kella Szerencsejáték Zrt.-nél, aztán kezdődhet a folyamat. Ha ez nem történik meg, akkor ugrik a pénz. És igen, volt már erre precedens, nem is olyan régen.

A 26. héten a Pénzcentrum a megszokottak szerint élőben közvetítte az Hatoslottó sorsolását. Az eheti játékhéten pedigg lett telitalálat, nem is akármilyen. Egy szerencsés játékos 1 milliárd 880 millió forintot kaszált az "1; 12; 15; 33; 40; 45" számsorozattal.

A nyertes ugyanakkor még nem nyugodhat még meg, hiszen a szabályok szerint nem elég csupán a megfelelő számokat beikszelni! A lottónyertes tehát addig nem dőlhet hátra, amíg nincs még a zsebében a nyeremény. A nyertesnek ugyanis a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot tart fenn a lottótársaság - ez az úgynevezett nagynyertes-vonal. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu oldalon és minden értékesítőhelyen megtalálható.

A társaság eddigi nagy nyertesekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján elmondható, hogy a játékosok többsége csak akkor hiszi el igazán, hogy ő ütötte meg a főnyereményt, ha már kifizetésre került a pénz.

Nem mindig magától értetődő

Bár a nyereményekért való jelentkezés nagyon triviálisnak tűnik, azért nincs ez mindig így, sőt! A Pénzcentrum legutóbb 3 éve tudta meg a Szerencsejáték Zrt-től, hogy egy 2018-i nyári győztes

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

nem jelentkezett a jackpotért járó 1 milliárd 688 millió forintos nyereményért.

További érdekesség az is, hogy bár a nyereményátvételek minden nyerőosztályban bőven 90 százalék fölött vannak. Lapunk korábbi kalkulációi szerint több ezer két találatos szelvény lapulhat az emberek zsebébe hétről hétre, amit nem váltanak be.

(Címlapkép - Mónus Márton, MTI/MTV)

Címkék:
hatoslottó, nyeremény, szerencsejáték, lottómilliárdos, milliárdosok, szerencsejáték zrt, hatos lottó,