Kifakadt Zimány Linda: egész élete munkája veszett most oda

Pénzcentrum2022. március 5. 17:04

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, az orosz-ukrán háború következményeként a Sberbank, azonnali hatállyal kivonulni kényszerült Európából, így a magyarországi egység is felszámolás alá került. Akik ott tartották a pénzüket, azokat az Országos Betétbiztosítási Alap 38 millió forintig kártalanítja. Így járt többek között Zimány Linda is, aki a sajtóhírek szerint ennél több pénzt is az orosz hátterű bankban parkoltaott.

Zimány Linda épp Miamiban tartózkodik, ott érte váratlanul a hír, hogy nem fér hozzá a Sberbanknál tartott pénzéhez. A bankkártyáit egyik napról a másikra zárolták, a szerdai posztja szerint egyetlen fillérje sem maradt. Bár a Betétbiztosítási Alap (OBA) 10 napon belül 100 ezer euróig kártalanít minden ügyfelet, akinek a jelenlegi árfolyam szerint a közel 38 millió forintnál több pénze volt a Sberbanknál, az az e feletti összeget nagy valószínűséggel elbukta.

Zimány Linda azt természetesen nem mondta meg, hogy pontosan mekkora összeget bukott, de a posztjából áradó elkeseredés és kilátástalanság arra utal, hogy több pénze volt a Sberbanknál, mint az OBA által garantált kártalanítási összeghatár. Linda úgy fogalmazott, az egész élete munkája veszett most oda - írja a Bors.

Zimány Lindán kívül nagyon sok ember került még bajba a magyar Sberbank végelszámolása miatt. A pénzintézet két nap alatt vált fizetésképtelenné, és bár 10 napon belül 100 ezer euróig kártalanít az OBA minden ügyfelet, akinek ennél több pénze volt, az nagy valószínűséggel elbukta a teljes megtakarítását. Minden Sbebankkkal kapcsolatos hírünket megtalálod ITT összegyűjtve! A legfontosabb tudnivalókat a Sberbank kivonulása kapcsán pedig alábbi ajánló dobozunkból is elérheted:

Címkék:
pénzcentrum.hu, celeb, bankbetét, oba, fogyasztóvédelem, bankcsőd, sberbank, betétbiztosítás, országos betétbiztosítási alap, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,