Elég zsebbenyúlós az idei Valentin nap: itt ünnepli a szerelmesek napját a budapesti elit

Pénzcentrum2022. február 13. 13:02

Egyre népszerűbb hazánkban is a szerelmesek ünnepe, a Valentin-nap, tavaly összesen már 13 milliárd forintot költöttek el a magyarok ez ehhez kapcsolódó tárgyakra és élményekre. Idén pedig már lehet étterembe menni, megérkezett az szja- visszatérítés, így szinte semmi nem szab határt a Valentin-napi költekezésnek. Mutatjuk, hogyan készülnek az éttermek és menedzserek az év legrózsaszínebb napjára.

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend hazánkban a szerelmesek ünnepe. Valentin napra 2020-ban 13 milliárd forintot költöttek el a magyarok. Nem csak a tárgyak, csoki, és virág volt népszerű de az élmények is. A körülmények is a Valentin napnak kedveznek idén, hétfőig megérkeznek a bankszámlákra az szja -visszatérítések, az éttermek pedig nyitva vannak, sőt utazni is lehet a megfelelő okmányok birtoklásával. Mi pedig mutatjuk, ha tényleg szeretnénk extravagáns meglepetéssel készülni, hol verhetjük el a pénzünket az év legrózsaszínebb napján.

Idén is roskadoznak a boltok polcai a Valentin-napi tematikájú ajándékoktól, szív alakú desszertekről, és bizony egy valamire való étterem saját tematikus menüsorral is készül vendégei számára. Sokan szeretnek utazni is ilyenkor, nem csoda, hogy a hazai wellness szállodák zöme készült Valentin- napi páros akciókkal. Bár nem csak február 14-én kell kimutatnunk a szeretetünket, ugyanakkor egy kis figyelmesség jólesik télvíz idején is, legyen szó friss kapcsolatról, vagy akár több évtizedes házasságról. A berögzült, szokásos ajándékok helyett azonban érdemes idén újdonságot vinni a szerelem ünnepébe, átlagosan egy Valentin-napi hétvége két főre 50 000 - 60 000 forint között alakul. De ha nem költenénk ennyit, és nem is utaznánk, akkor se csüggedjünk, maradt még bőven ötlet a szerelmes hétvégére.

Mennyit költünk az év legszerelmesebb napján?

A legfrissebb kimutatás szerint az egyre népszerűbbé váló angolszász ünnepre évről-évre többen vásárolnak ékszert, ajándékoznak utazást vagy mennek étterembe. Bár még mindig hihetetlen népszerűségnek örvendenek a szív alakú tárgyak is, a csoki valamint a virág, egyre több magyar költ jelentősen Valentin- napra. A közvélemény kutatás eredményei szerint hazánkban több mint 381 százalékkal nőtt a Valentin-napi költések száma, ami európai viszonylatban is kiemelkedően magas, az ezzel kapcsolatos kiadások ugyanis a kontinensen összességében „csak” 180 százalékkal nőttek ez idő alatt. A felmérés rávilágított arra is, hogy a magyarok több mint fele fordít több energiát a szerelmesek ünnepének tervezésére és a többség a szokásosnál is kreatívabb próbál lenni. A hagyományos értelemben vett klasszikus ajándékok, így szív alakú csokoládétermékek és a virágok természetesen még mindig az élen járnak, de érdekesség, hogy a legtöbbet utazásra költik a szerelmesek, ékszerre pedig 350 millió forintnál is többet adtak ki 2020-ban.

Egy korábbi felmérésben megkérdezett magyarok 75 százaléka azt válaszolta, ünnepli a szerelmesek napját és ugyanennyi meg is ajándékozza választottját ezen a napon. A megkérdezett férfiak körében a leginkább választott ajándékok a parfüm (29%) és a virág (28%) lett. Nem sokkal maradt le a dobogós helyezéstől az édesség kategória sem (25%). A hölgyek részéről megosztóbbak voltak a válaszok, ők az édesség (19%) és a kézzel készített ajándékok (19%) mellett voksoltak.

Ha nem szeretnénk anyagi csődbe menni, tele vagyunk ötletekkel hogy hogyan lepheted meg a párodat otthon, akár egy saját menüvel, azonban ha belefér a keretbe és szeretnétek egy különleges estét eltölteni együtt, úgy itt vannak Budapest legdrágább Valentin-napi akciói!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Extravagáns vacsorák

Mivel megérkezett az SZJA visszatérítések, és a vendéglők is nyitva vannak, így idén tényleg nem kell lemondanunk a Valentin-napi ünneplésről, és az ajándékokon túl még mindig elmehetünk vacsorázni, esetleg utazni, kikapcsolódni akár belföldön is. Több menő budapesti étterem várja vendégeit egész hétvégés Valentin-napi menüvel, jellemzően a luxus élelmiszerek a legkapósabbak a menün, mint a kagyló, lazac és szarvas.

  • Párisi Passage Café Brasserie - Valentin- nap a Párisiban egész hétvégés ínyenc menüsor és élőzene várja a szerelmeseket. A három fogásos menüsorban megtalálható a Szent Jakab kagyló, spanyol bisztró tál, sült kecskesajt, főételnek a glasszírozott szarvasbélszín, csőben sült nyelvhalfilé és a parmezános arancini de két féle desszertből is választhatunk. A menü ára 12.900 forint egy főre.
  •  Gundel Cafe Patisserie Restaurant szintén Valentin-napi menüsorral várja a párokat 14 900 forintért. A három fogásos menüben kóstolhatunk libamájat, szilva levest,lazacpisztrángot és szív alakú Gundel csokoládétortát is.
  • Petrus étterem - degusztációs Valentin - napi menü libamájjal, tintahallal, kacsamellel, kagylóval, jércével fehér csokoládés desszertekkel 20 000 forintba kerül egy főre, ők házhoz szállítják az ínyenc több fogásos vacsorát.
  • A Costes Downtown Étterem is kínál Valentin-napi fogásokat, az ő menüjükben is hódít a Szent Jakab kagyló, de ehetünk galambot, érlelt marhát és desszertek közül is válogathatunk. A hat fogásos menü 35 000 forintba kerül egy főre.

Ha azonban a vacsora nem elég, úgy el is hívhatjuk kedvenc énekesünket egy magánkoncertre. A Koncertbooking oldalán például Bereczki Zoltán (350 ezer), Kökény Attila (370 ezer), Gáspár Laci (340 ezer), Oláh Gergő (310 ezer) 30 perces fél-playback műsorát rendelhetjük meg a nagy napra. Az említett előadók 20- 25 percig állnak - illetve énekelnek - a párok rendelkezésére egy egyedi, élő műsorral, ami úgy áll össze, hogy megírhatod nekik a kívánságodat is. 

Címkék:
étterem, magyarok, szerelem, koncert, február, valentin, valentin-nap, ajándékok,