Brutális szélvihar hasít keresztül az országon: ne parkolj fa alá, veszélyes lehet!

Pénzcentrum2022. január 29. 16:31

A Malik névre keresztelt viharciklon melegfrontját követő hidegfront már vasárnap hajnalban megérkezik. A front mögött az ország nagy részén viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Északnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, estére mindenütt beborul az ég - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében. Mint írják, előbb a Dunántúlon és a főváros tágabb térségében várható eső, havas eső, a hegyekben havazás. Estétől már a Dunától keletre is több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék.

Az északkeleti határ közelében átmenetileg síkvidéken is havazhat. Vasárnap reggelre gyorsan csökken a felhőzet, napközben a többórás napsütést felhőátvonulások zavarják, amelyekből helyenként fordulhat elő zápor, esetleg hózápor. A nyugati, majd északnyugati szél éjszaka megerősödik, vasárnap nagy területen viharossá fokozódik, ekkor erősen viharos lökésekre is számítani kell.

Az Időkép tájékoztatója szerint a legerősebb széllökések sebessége a 100km/órát is meghaladhatja, ezért ne parkoljunk fa alá!

Mint írják, a Malik névre keresztelt viharciklon melegfrontját követő hidegfront már vasárnap hajnalban megérkezik, elszórtan záporok, jégdarazáporok, a hegyekben hózáporok alakulhatnak ki, és záporos csapadék a felhőátvonulásokból helyenként napközben is előfordulhat. A front mögött az ország nagy részén viharossá fokozódik az északnyugati szél.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Legkevésbé a délnyugati tájak ígérkeznek szelesnek. Hétfő hajnalra a szél jelentősen veszít erejéből, legközelebb kedden a Dunántúlon lehetnek viharos széllökések északi-északnyugati irányból, de a vasárnapihoz hasonló szélviharra ekkor már nem kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet késő este várható, -3, +3 fok közötti értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 5 és 10 fok között alakul, de a délnyugati határ mentén 11, 12 fok is lehet.

Címkék:
szél, szélvihar, időjárás, hőmérséklet, eső, hidegfront, omsz, vasárnap, meteorológia, előrejelzés, front, hétvégi időjárás,