Éremeső Tokióban! Remekeltek a kajakosok, Berecz Zsombor futamgyőztesként ezüstérmes

Pénzcentrum2021. augusztus 3. 08:41

Kopasz Bálint aranyérmet szerzett, mögötte Varga Ádám lett az ezüstérmes a kajak 1000 méteres döntőjében. Berecz Zsombor is történelmet írt azzal, hogy a magyar vitorlázás legjobb eredményét érte el az olimpiák történetében: futamgyőztesként lett ezüstérmes finn dingiben. Kozák Danuta és Bodonyi Dóra a kajak párosok 500 méteres versenyén szerzett bronzérmet, ugyanitt Csipes Tamara és Medveczky Erika a negyedik helyen ért célba. Gratulálunk!

Minden idők legjobb magyar vitorlázó eredményét érte az olimpiákon Berecz Zsombor, aki második lett finn dingi hajóosztályban a tokiói játékokon. Az utolsó futamon győzött, de ponthátrányát csak csökkenteni tudta az élen álló brit versenyzővel szemben.

Eddig egyetlen érme volt Magyarországnak vitorlázásban az olimpiák történetében: Detre Szabolcs és Detre Zsolt 1980-ban lett bronzérmes repülőhollandiban.

Remekeltek a férfi kajakosok is 1000 méteren: a döntőben Kopasz Bálint leiskolázta a mezőnyt, magabiztosan húzta be az aranyat. Varga Ádám hatalmasat hajrázva lett ezüstérmes, a befutó olyan szoros volt, hogy Kopasz mögött hárman szinte egyszerre értek be, elsőre nem is írták ki, kié az ezüstérem.

Végül Varga a kivetítőről tudta meg, hogy ő lett a második Kopasz mögött. Mint mondta, otthon már előre aláírta volna az ezüstöt, sőt, még a harmadik helyet is.

Hihetetlen, hogy két magyar áll a dobogó legfelső fokán egy olyan számban, amiben rég volt egyáltalán A döntőse Magyarországnak, nem hogy érmese, olimpiai bajnoka.

- mondta Varga Ádám.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A női kajakosok első érmét Kozák Danuta és Bodonyi Dóra nyerte az olimpián: a párosok 500 méteres versenyében a harmadik helyen értek célba.

Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák azt hitte, másodikak lettek, csak az M4-nek adott interjú előtt, a kivetítőről értesültek, hogy végül bronzérmesek lettek. Az ugyanezen a döntőn induló Csipes Tamara és Medveczky Erika a negyedik helyen ért célba.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

Címkék:
olimpia, vitorlázás, tokio2020, aranyérem, ezüstérem, bronzérem, kajak,