Ezt eredményezte az autógyár-beruházás: tömegek akarnak ebbe a városba költözni

Pénzcentrum2024. január 30. 09:44

A kínai BYD autógyár-beruházása máris élénkülést hozott a szegedi lakóingatlanok iránti keresletben- írja a Magyar Nemzet. A lakhatási igény miatt a közeljövőben drágulhatnak az albérletek és felkapottabb lehet a város agglomerációja is, ahol sokan találhatnak lakhatást.

Szegeden a lakások átlagos négyzetméterára 2024 januárjában már 670 ezer forint, ami némi drágulást jelent az előző évhez képest, és a megyei városok átlagába illeszkedik. Az újlakás-piac viszont már mást mutat: az árak tovább emelkedtek, közelítve már a budapestiekét, amihez a BYD-beruházás híre is hozzájárult.

A szakértő a kérdésben elmondta, hogy

ahogyan a pandémia, Szeged esetében a BYD a vízválasztó az ingatlanpiacon. Csongrád-Csanád megye székhelye az egyik legnagyobb egyetemváros, ingatlanpiaca mellett gazdasági, kulturális életét is ez, illetve a déli határ közelsége határozza meg

– ismertette a lap megkeresésére Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ennek hatására a város iránti érdeklődés megugrott, ami befolyásolhatja az albérletpiacot is. Szeged az egyetemvárosi pozíciójával jelentős piaci potenciállal rendelkezik, amit az albérletárak kedvezőbb szegedi helyzete is tükröz. Csongrád-Csanád megyében Deszk, Újszentiván és Mórahalom követi Szegedet a drágább települések sorában. Az árszint miatt a megye lehetőséget kínál azoknak, akik csokot vagy falusi csokot szeretnének igénybe venni.

 

Címkék:
otthon, albérlet, szeged, ingatlanpiac, autógyár, csongrád, autógyártás, ingatlan.com, albérletárak, ingatlan árak, BYD,