Megszólalt Lázár János: maxi Dubajt építenének Budapest közepére

Pénzcentrum2023. december 4. 15:12

Megszólalt Lázár János, építési és közlekedési miniszter a rákosrendezői ingatlanfejlesztéssel kapcsolatban. Mint a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, az országnak szüksége van egy világszínvonalú fővárosra, ennek érdekében az Andrássy út folytatásaképp létrejönne az új milleniumi városközpont a rákosrendzői vasútállomás helyére.

A teürlet 130 hektár a XIII. és XIV. kerület határán, ami egy illehális hulladéklerakó jelenleg. Szennyezett a talaj, a terület jelenleg. A kormánynak azt javasoltam, hogy tárjuk fel a területet és ajánljuk fel a főváros fejlesztése érdekében ezt a 130 hektárt, amelyben a kormány is tulajdonos. Készüljön egy fejlesztési koncepció. Az első lépés a terület kitisztítása - írja a Portfolio.

A miniszterelnök megfogalmazott elvárásokat, az egyik, hogy nem lehet középszerű projekt, vagyis mi "maxi Dubajt építünk, nem mini Dubajt. 

A miniszter elmondta, hogy tájseb és esztétikai környezetszennyezés a MOL torony. Most már van magasház Budapesten. Megér egy társadalmi egyeztetést, hogy kellenek-e Budapestre magasházak.

Minimum 5 milliárd euró értékű magánbefektetési beruházási nemzetközi megállapodást készítettünk elő. A projekthez ezen túl a magyar állam 1 milliárd forintot tesz hozzá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A magyar állam ingatlantulajdonos ezen a területen, így a amint a megállapodás megszületik, akkor fogunk tárgyalni a fővárossal és az érintett kerületekkel. 

Címlapkép: MTI/Lakatos Péter

Címkék:
otthon, Budapest, lázár, lázár jános, dubaj, kerület,