Örömmel értesítjük, áremelés jön: brutál drágulást jelentett be a Vodafone, minden ügyfelet érint

Pénzcentrum2023. november 16. 17:41

Olvasónk érdekes levelet kapott telekommunikációs szolgáltatójától, amelyben arról értesítik, hogy bár emelés mindenképpen lesz, "örömmel közlik" vele, hogy nem a korábban belőtt mértékben. De ez vajon tényleg segítség?

Egy meglehetősen érdekes hangvételű levelet kapott a Pénzcentrum olvasója a Vodafone-tól. Amint fogalmaznak, ugyan lesz díjemelés, de végül nem akkor, mint várták: mivel a fogyasztói árindex alacsonyabb lesz a vártnál, ezért 22 helyett csak 15 százalékos áremelésre kell hogy készüljenek az ügyfelek. Nagyon úgy tűnik nehát, hogy az úgynevezett digitális rezsi még mindig sokáig nyomja a magyarok vállát.

Olvasónk nem igazán értette, pontosan minek kellene örülnie, mikor megkapta a levelet. Mint a cég közölte, szerintük jelentősen csökkennek az ügyfelek terhei azzal, hogy "csupán" ezt az emelést kell majd fizetniük, emellett az is, hogy nem is januártól, mindössze márciustól kell majd ezt fizetni.

Kedves Ügyfelünk! Örömmel értesítjük, hogy az elmúlt hónapok kedvezőbb gazdasági hatásai, továbbá ügyeleink anyagi terheinek mérséklése érdekében 2024-ben az előző évi KSH fogyasztói árindex alapján számított 22,01 százalékos díjkorrekció helyett jelentősen kedvezőbb, mindössze 15,4 százalékos díjkorrekciót alkalmazunk a publikus tarifákat használó lakossági és kisvállalati ügyfeleink esetében

 - írta levelében a telekommunikációs cég. Ezután tértek ki arra, hogy bár emelés lesz, arra két hónap "haladékot" tudnak adni.

További könnyítés ügyfeleink számára, hogy a díjkorrekciót nem januártól, hanem 2024. március 1-től érvényesítjük. Mindezzel egyidejűleg az ügyfelek számára nyújtott egyes kedvezmények mértéke is 15,4 százalékkal emelkedik, így az Ön számára nagyobb mértékű kedvezményt biztosítunk március 1-től

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- tették még hozzá. Vagyis bár emelnek, de csak a tavaszelőtől kell fizetni, és kedvezményeket is jobban érvényesíthetnek majd a Vodafone ügyfelei.

Szorongat a digitális rezsi

A Vodafone áremelése újabb terhet pakol azokra, akik a lappangó rezsi miatt egyre kevésbé érzik, hogy valami olcsósodna. Az elmúlt másfél-két évben folyamatosan nőtt mindennek az ára, ami a pandémiás időszakkal karöltve arra késztetett mindenkit, hogy ahol tud, ott spóroljon egy keveset, hogy legyen legalább esélye félretenni valamennyit a fizetéséből a hó végén. A legalamuszibb kiadásunk pedig talán a digitális rezsi, hiszen ma már nincsen olyan háztartás, ahol ne fizetnének elő valamilyen szolgáltatásra.

A digitális rezsi kategóriájába tartoznak azok az online szolgáltatások, amik bár nem létszükségletűek, de az elmúlt években a mindennapjaink szerves részévé váltak. Azonban érdemes ezekre az előfizetésekre különösképpen odafigyelni, ugyanis kisebb vagyonokat fizethetünk ki a különböző streaming szolgáltatóknak úgy, hogy észre sem vesszük. A digitális rezsiről írt cikkünket itt olvashatod el újra:

Címkék:
digitális, rezsi, Vodafone, digitális átállás, drágulás, mobilcég, ügyfelek, árindex, árdrágulás, digitális forradalom,