Mesés nyaralót vehetsz fillérekért ezeken a vidékeken: 2 millió alatt is van ajánlat

Pénzcentrum2023. június 19. 08:14

Ha külterületen pincét-présházat, hétvégi nyaralót veszünk, állami támogatásokról ne is álmodjunk, viszont, ha van egy kis megtakarításunk, meseszép panorámájú birtokokhoz juthatunk, akár pár millió forintért is. A HelloVidék megnézte: mennyiért lehet most, a nyári főszezon előtt vidéken nyaralóknak is beillő ingatlanokat vásárolni. Olyan birtokokat kerestek, amelyeken szilárd falazatú építmény is található, gondolva arra, hogyha valaki lakáscéllal vagy víkendházként szeretné használni - ne kelljen teljesen újat építenie. Bár, tegyük hozzá - a válogatásunkban szereplő birtokok jó része akár borászkodásra is alkalmas, nem kell feltétlenül csak víkendházakban gondolkodni…

Az elmúlt években nagy volt kereslet a nyaraló ingatlanok iránt – írta a HelloVidék megkeresésére az Otthon Centrum. Az idei év első öt hónapjában azonban visszaeséséről kell beszámolni. Ahogy megjegyezték:

A tavalyi év első öt hónapjához képest az idei forgalom 40%-kal alacsonyabb. Tekintettel erre igaz az a megállapítás, hogy sokan kivárnak, illetve sokan a bizonytalanabb helyzetben nem szeretnének egy második/hétvégi házat, amelyre a megvétele után még sokat rá is kell költeni. Azok, akik mégis a vásárlás mellett döntenek magasabb összegért vásárolnak. Tavaly 22,8 millió forintért keltek el a nyaralók, az idei év első öt hónapjában pedig 28,4 millióért. Összegezve: kevesebb adás-vétel, viszont magasabb átlagár jellemezte a piacot. Aki vesz, az inkább minőségi ingatlant vásárol.

A fenti megállapítás igaz a négyzetméterre vetített átlagárakra is – emelte ki az Otthon Centrum. Országos összevetésben 40%-kal 537 ezer forintra nőtt az értékesített nyaraló ingatlanok négyzetméterára.

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a Hellovidéknek elmondta, jelenleg majdnem 15 ezer eladó nyaralóingatlan közül válogathatnak azok, akik valamelyik nagy üdülőövezetben szeretnének nyaralót vásárolni. A nyaralóvásárlást tervező vevők száma ugyanúgy lecsökkent, mint a lakóingatlanok esetében, aminek legfőbb oka az ingatlanpiacot övező bizonytalanság.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az olcsó ingatlanok válogatását itt találhatod meg!

Címkék:
otthon, ingatlan, nyaraló, ingatlanpiac, nyaralók, ingatlanok, hellovidék, nyaralópiac,