Itt a nagy kocsonya-titok: ha így csinálod, sokkal olcsóbbra jön ki egy adag

Pénzcentrum2023. február 4. 12:31

Nincs az a magyar háziasszony, aki mostanában ne azon törné a fejét, miként csökkenthetné a háztartási kiadásokat. Az elszálló árakat elnézve érdemes lehet feleleveníteni még a hűtőszekrények elterjedése előtti hústartósítási módokat, mint például a kocsonyakészítés - írja a HelloVidék.

Kocsonyát nem lehet tíz perc alatt főzni, szó se róla, időigényes, de ez senkit se rettentsen el, ugyanis elfő az magában is, mint a húsleves, csak figyelni kell rá! Alapszabály, hogy minél alacsonyabb hőfokon, és tovább készül, annál tisztább lesz a végeredmény. Figyeljünk rá, hogy a leves éppen hogy gyöngyözzön, de ne forrjon fel. A kocsonya átlagos elkészítési ideje kb. 4-5 óra. Ha tökéletesíteni szeretné, és egy még tisztább kocsonyát felszolgálni, akkor az első habzáskor akár le is cserélheti rajta a vizet.

Fontos, hogy az ízét, a főzés utolsó egy órájában állítsuk csak be, hiszen a 4-5 órás főzési idő alatt a leves redukálódik. A kocsonya fűszerezésének elengedhetetlen alkotóelemei a só, bors, és a fokhagyma. Az egyedi ízekért használhatunk egy kis őrölt gyömbért, és az elkészítés végén.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
sertéshús, leves, idő, főzés, hellovidék,