Ez igazi rezsirémálom: ősztől duplán fizethet, aki ilyen lakásban lakik

Pénzcentrum2022. szeptember 14. 14:32

Már a társasházak lakói is aggódhatnak az elszálló energiaárak miatt: a rezsicsökkentés részleges eltörlése súlyosan érinti őket. Egyrészt a saját lakásuk rezsije is nőhet, de a közös költségek is rendesen megemelkedhetnek – számolt be az RTL a problémáról.

A társasházak lakóinak komoly anyagi terheket okozhat a rezsicsökkentés korlátozása. Nem csak a saját, átlagfogyasztás feletti energiahasználatuk miatt kell többet fizetniük, hanem a társasházi energiaköltségek miatt is. A fűtésszámla mellett drasztikusan emelkedhetnek az áramköltségek is, ugyanis a lépcsőházi lámpák, a lifthasználat pedig különösen megdobhatja a fogyasztást. Így ha a távhő ára nem is változik, a közösköltség brutálisan emelkedhet.

Mondd el, hogy élsz!

Régóta nem volt olyan magas az infláció Magyarországon, mint 2022. augusztusában: 2021 azonos időszakához képest ugyanis az árak átlagosan több mint 15,6 százalékkal voltak magasabbak. Nincs olyan háztartás Magyarországon, amely ne érezné a saját bőrén a rohanó infláció okozta hatásokat. Mostani kérdőívünkben a magyar háztartások anyagi helyzetéről szeretnénk képet kapni, mennyire viselte meg őket a gyorsuló infláció, az energiaárak emelkedése, és hogy hatnak ezek a megtakarításaikra. Köszönjük, ha segítesz a kitöltéssel.

Címkék:
fűtés, gáz, rezsi, lakás, ingatlan, áram, rezsicsökkentés, társasház, távhő, földgáz, áram ára, közösköltség, energiakrízis, földgáz ára,