Ezt sok magyar nem tudja a fafűtésről: kín és szenvedés lehet, ha nem figyelsz

Pénzcentrum2022. augusztus 26. 16:31

Kiderült, hogy sokan rosszul gyújtanak be, lehet egyszerűbben, hatékonyabban is. Mutatjuk, mit rontanak el a legtöbben!

Saját közösségi oldalán tett közzé tanácsokat a fával történő fűtésről a Levegő Munkacsoport, amely több javaslatot is megfogalmazott.

Mint írták, 20 százalék nedvességtartalom alatti száraz keményfát használjunk (bükk, tölgy, akác, gyertyán) Ezt követően a fát hasábokra vágva, egymásra merőlegesen helyezzük a tűztérbe, felülre a vékonyabb hasábokat. A gyújtóst puhafából, például fenyőből készítsük, és a máglya tetejére (!) helyezzünk belőle néhány 2-3 cm-es hasábot, így a begyújtás akár egy hosszú gyufával megoldható, papír vagy egyéb gyújtós sem kell hozzá.

A bejegyzés szerint a fentebb javasolt módon megrakott máglya és a begyújtott tüzelő felülről lefelé ég el. A máglyát ráadásul azért sem szabad alulról meggyújtani, mert a beinduló láng végigfut az egész máglyán, a hasábfák pedig nem tudnak kellő gyorsasággal átmelegedni. A jó hatásfokú égéshez szükséges magas hőmérsékletet is később érik csak el.

Továbbá a lassabb indulás után szinte egyszerre kezd bomlani az összes tűzifa, mely miatt a keletkező nagy mennyiségű fagáz nem kap elegendő levegőt az égéshez, és hasznosulatlanul a kéményen távozik

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– olvasható a Levegő Munkacsoport posztjában.

Loading...

Címkék:
rezsi, facebook, kályha, fa, tüzelés, tüzelő, levegő munkacsoport, rezsiemelés,