Kiderült az igazság: ennyi embert érint a rezsicsökkentés vége

Pénzcentrum2022. július 25. 10:47

A kormány múlthéten hirdette ki az energiavészhelyzetet, és bejelentette, hogy átalakul a nyolc éven át tartó rezsicsökkentés. Az ATV kérdésére a Technológiai és Ipari Minisztérium elárulta, hogy hány magyart tartozik összesen az átlagos fogyasztásúak közé.

A múlthéten hivatalosan is átalakult a rezsicsökkentés, amit ezentúl már csak egy, a kormány által meghatározott átlagos havi, illetve évi fogyasztásig élvezhetnek a magánszemélyek. A villamosenergia esetében ez évi 2523 kWh-ban (azaz 210 kWh/hó) határozták meg, míg a földgáznál 1729 m3/évnél (144 m3/hó) húzták meg a határt.

A Technológiai és Ipari Minisztérium információi szerint ez a változás jóval kevesebbeket érint, mint azt elsőre gondolhatjuk:

Áramellátásban 5,6 millió fogyasztóból 4,2 millió átlagfogyasztású vagy az alatti Gázellátásban 3,5 millió fogyasztóból, 2,6 millió átlagfogyasztású vagy az alatti. Aki túl van a sávhatáron azok nagy része is, közel van az átlagfogyasztáshoz, tehát kis odafigyeléssel sávhatár alatt tud maradni

– mondták el az ATV megkeresésére.

Címkék:
gáz, rezsi, áram, rezsicsökkentés, milliók, rezsidémon, földgáz, minisztérium, áramfogyasztás, földgázfogyasztás, rezsiköltség, rezsidíjak, rezsiemelés,