Lesz gáz itthon? Megszólalt Szijjártó Péter a magyarországi energiaellátásról

Pénzcentrum2022. március 6. 15:36

Magyarország energiaellátása jelenleg zavartalanul, menetrendszerűen, a megkötött szerződéseknek megfelelően történik. Ennek keretében naponta 10 millió köbméternyi földgáz érkezik délről a Törökország-Bulgária-Szerbia útvonalon keresztül - közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebookon, azt követően, hogy Mevlüt Cavusoglu török kollégájával telefonon egyeztetett a földgázszállítások fenntartásának feltétlen szükségességéről.

Szijjártó Péter közölte, török kollégájának is elmondta, hogy miközben Magyarország az európai egység fenntartásában érdekelt, nem engedhetjük meg, hogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg.

"Az energiaellátás szankcionálását ezért mindenképpen el fogjuk kerülni, s ahogy a pénteki brüsszeli beszélgetéseimen meggyőződhettem róla, szerencsére többen is ezt az álláspontot képviseljük az Európai Unióban" - fejtette ki a miniszter. Szijjártó Péter hangsúlyozta, az Ukrajnában zajló háború idején legfontosabb kötelességünk hazánk biztonságának garantálása, amely feladatnak több dimenziója is van. Kiemelte, a NATO pénteki külügyminiszteri értekezletén a

magyar érdeknek megfelelő álláspontot fogadtunk el: mindent el kell követni annak érdekében, hogy ne jöhessen létre közvetlen összeütközés a szövetség és Oroszország között. Kimondtuk: a NATO nem részese a háborúnak

- hangsúlyozta Szijjártó Péter.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Soós Lajos, MTI/MTVA 

Címkék:
gáz, európa, magyarország, magyar, szijjártó, háború, nato,