Pénzcentrum/InfoRádió • 2021. december 29. 17:34
Semmi megvetendő dolog nincsen abban, hogy egy 2-3 napos ételt megeszünk. Sokat pazarlunk, sokat kidobunk. Ráununk, nem vagyunk hajlandók átalakítani - mondta Bíró Lajos. A séf tippeket adott, hogyan mentsük meg a karácsonyról maradt ételeket a kidobástól.
A karácsonyról megmaradt ételek zöme újra felhasználható, a magyarok többsége azonban nem törődik ezzel, ezért sok megmaradt ünnepi fogás végül a kukában landol. Bíró Lajos séf az InfoRádiónak adott tippeket arra, hogy menthetjük meg a karácsonyról maradt ételeket.
A töltött káposztát el lehet tenni, azzal nincsen probléma szerinte. Ami a halászléből megmaradt, azt ilyenkor felmelegítjük, leszűrjük és halkocsonyát csinálunk belőle. Ha jó halászlét főztünk, akkor saját magától bekocsonyásodik.
A megmaradt halászléből egy jó harcsa paprikást is lehet készíteni
– mondta a séf, aki szerint a megmaradt rántott halnak csinálhatunk ecetes marinádot, amihez egy rész ecet, két rész cukor, három rész víz kell, illetve egy kis bors, só, olaj, lilahagyma. Fél napig ebben állva a hűtőben hagyjuk a halat, és máris kész a marinált halunk.
Ha maradt kacsazsírunk, akkor azt egy edénybe gyűjtve a kacsahúst is el lehet tenni és Bíró Lajos azt is javasolja, hogy a kész ételt, ami már 2-3 napja ott áll a hűtőben, forraljuk fel és hűtsük le, ezáltal sterilizáljuk, és még napokig eltartható. Bár a fagyasztás "mindig kicsit tönkreteszi az ételeket", de ha nincs más megoldás, akkor ez is alkalmazható.
NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!
Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)
Semmi megvetendő dolog nincsen abban, hogy egy 2-3 napos ételt megeszünk. Sokat pazarlunk, sokat kidobunk. Ráununk, nem vagyunk hajlandók átalakítani
– mondta a séf, aki szerint mindez a kreativitás hiányával magyarázható, nem tudjuk, hogy miből mit lehet összeállítani.