A legtöbb konyhában ott lapul a filléres házi csodaszer: hihetetlen, mi mindenre jó

Pénzcentrum2021. augusztus 12. 16:47

El sem hinnéd, mi mindenre jó az ecet: a konyhai csodaszer amellett, hogy tisztít, még fertőtlenít is. Így pedig nem csak a konyhában vesszük hasznát: számos más területen is alkalmazhatjuk. Mutatunk pár olyan felhasználási módot is, amelyről talán még nem is hallottál!

Mielőtt a legközelebbi drogériába rohannál, hogy pénzt költs egészségügyi és szépségápolási termékekre, nézd meg, van-e otthon ecet! Nem is hinnéd, mi mindenre jó ez a háztartási csodaszer. Mutatunk pár olyan felhasználási módot is, amelyről talán még nem is hallottál!

Az ecet nem csak a konyhába való, a zsíros hajból is kiszedi a zsírt! Egyszerűen csak samponozd meg a hajad a szokásos módon, öblítsd le, majd önts rá negyed csésze ecetet, és öblítsd le újra. Sőt, hogy megőrizd a frissen festett hajszínt, öblítsd rendszeresen fehér ecettel a hajad.

A hajmosások között az ecet segíthet újraéleszteni a hajat. Adj 1 teáskanál ecetet 2 csésze vízhez egy szórófejes flakonban, és spricceld a hajtövekre.

A lábgomba és a szag ellen is beválik

Nézzünk szembe a tényekkel! Senki sem szeret róla beszélni, de lábgomba elég sokakat érintő probléma. Mielőtt orvoshoz mennél, próbáld ki ezt az egyszerű házi gyógymódot: áztasd a lábad ecetben napi egyszer néhány napig. Ha nem múlik el, itt az ideje szakemberhez fordulni.

Ha csúnya körömgombád van, ezt a tippet imádni fogod: áztasd a körmeidet 1 csésze ecet és 2 csésze meleg víz keverékében minden nap 15 percig. Az ecetben lévő sav elpusztítja a gombát.

Hűsíti a leégett bőrt

A napégés fájdalmának enyhítésére dörzsöld be ecettel az érintett területet egy vattapamaccsal vagy puha ruhával.

Ha pedig te, vagy a gyermekeid hajlamosak a strandolás, úszás után a fülfájásra, akkor a nyaralás, alatt érdemes naponta háromszor 1 rész ecetből és 5 rész meleg vízből álló oldatot csepegtetni mindkét fülbe. Az ecet kiirtja a baktériumokat, így nem gyullad majd be.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Olcsó és egyszerű műfogsortisztító

A műfogsor tisztítására is ugyanolyan jól működik, mint a drága tabletták: áztassd be a fogsort egy éjszakára egy rész fehér ecet és egy rész víz oldatába. Az ecet felveszi a harcot a fogkőlerakódás ellen, és eltávolítja a foltokat.

Állítsd meg gyorsan az orrvérzést

Csak nedvesíts meg egy vattapamacsot ecettel, és dugja be az orrlyukat. Az ecetben lévő ecetsav kiégeti a sebet.

Száműzheted a zúzódásokat

Rajtad is könnyen keletkeznek zúzódások? A gyógyulást felgyorsíthatod ecettel! A véráramlás fokozásával segít feloldani a zúzódást okozó összegyűlt vért. Egyszerűen áztass egy vattapamacsot ecetbe, hogy borogatást készíts, és helyezd a bőrödre 30 percre. Közben finoman masszírozd a területet, ha úgy érzed, hogy ez kényelmes, nem fáj.Ezt akár napi többször megismételheted

Űzd el a csuklást másodpercek alatt

Nagyon sok állítólagos "gyógymód" kering a csuklásra. De az egyetlen, amelyik mögött sok szakértő kiáll, az egy korty ecet. Csak egy teáskanálnyi kell bármilyen ecetből (bár egyesek szerint az almaecet ízletesebb), ami elmulasztja a csuklást kiváltó görcsöket.

Harcolj a tetvek ellen

Bár önmagában nem szabadít meg a tetvektől, a fehér ecet sokkal könnyebbé teheti a peték. Az ecet feloldja a ragacsos váladékot, amely a tetűpetéket a hajadhoz rögzíti. Ezután egy speciális tetűfésűvel eltávolíthatod a tetveket a hajból. Keverj össze egyenlő arányban fehér ecetet és vizet, majd mártsd bele a speciális fésűt a keverékbe.

Címkék:
otthon, egészség, konyha, tippek, házipraktika, praktikák,