Gulyás Gergely: vége az ingyenes parkolásnak, további enyhítések jönnek

Pénzcentrum2021. május 20. 11:20

5 millió beoltott felet, amit várhatóan vasárnap érünk el, megszínik az ingyenes parkolás az ország egész területén - a csütörtök délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be a kormány legfrissebb intézkedéseiről.

A pünkösdi hétvégén, valószínűleg vasárnap el fogjuk érni az 5 millió beoltottat - kezdte Gulyás Gergely a Kormányinfót. Most jutottunk el oda, hogy minden oltásból bőven áll rendelkezésre. Korábban a fertőzés után 3 hónapig nem oltottak, de ma már ennek sincs akadálya az elég oltóanyag miatt.

Az oltási folyamat 5 millió felett nagyon le fog lassulni, és talán nagyon optimista becslés mellett 6 millióig lehet eljutni. 

Ám még előtte, miután elérjük az 5 millió oltottat, új intézkedések kerülnek hatályba, legfontosabb lépés, hogy az ingyenes parkolást vasárnap éjféltől nem hosszabbítja meg a kormány, az jövő keddtől megszűnik.

Gulyás elmondta, hogy a hitelmoratórium augusztus 31-ig marad. A kormány nem fogadta el a bankszektor véleményét. A miniszter szólt arról is, hogy a rendkívüli jogrend a kormány szándéka szerint hamarabb szűnhet meg, mint az őszi ülésszak 15. napja. 

A kormány döntött arról is, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés következő fejezetében nem kíván részt venni: 19 millió Pfizer-vakcinát kellene rendelni, de nem lehet tudni, hogy erre szükség lesz-e - mondta Gulyás. "Ebben a 120 milliárdos kalandban nem veszünk részt, mivel egyrészt van elegendő vakcina, másrészt lesz oltóanyaggyár Debrecenben."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

 

 

Címkék:
kormány, oltás, vakcina, kormányinfo, gulyás, gulyás gergely, intézkedések, kormányülés, ingyenes parkolás vége,