Gulyás Gergely: ezekre a korlátozásokra kell készülni húsvét után

Pénzcentrum2021. március 26. 15:00

Orbán Viktor miniszterelnök reggeli bejelentése után, (miszerint az operatív törzs fontolgatja a kijárási korlátozás kezdetének este 8-ról este 10-re való módosítását, és a boltok nyitvatartásának hosszabbítását - illetve az üzletekben tartózkodók számának lekorlátozását alapterület alapján), most Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette a bejelentéseket.

A járvány harmadik hulláma minden eddiginél nehezebb feladat elé állítja az országot, így ilyen számok mellett semmilyen nyitás nem engedhető meg - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki sajtótájékoztatóján, kérve, hogy a most érvényes szabályokat tartsuk be a húsvéti időszakban is.

A tájékoztatón az derült ki, hogy valószínűleg húsvétig marad a jelenlegi korlátozás, ez után lehet változtatás a kijárási korlátozásban és a boltokban egyidőben tartózkodók létszámának leszabályozásában. Az operatív törzs ma tárgyalta a kereskedelmi iparkamara javaslatait, amelyeket támogat is a kormány, viszont Gulyás szerint a változtatásra akkor van lehetőség, ha átlépjük a 2,5 millió főt a beoltottak számában. Ez pedig húsvét után esedékes csak.

Milyen változtatásokra kell készülni?

A kijárási tilalom 20 óra helyett 22 órától fog tartani, ugyanúgy hajnali 5-ig, viszont így az üzletek hajnal 5-től akár este fél 10-ig is nyitva lehetnek.

Minden bolt kinyithat, de az egyidejűleg bent tartózkodó vásárlók számát korlátozzák.

10 négyzetméterenként ugyanis csak egy vásárló lehet majd az üzletekben. A szolgáltatások esetében pedig azok a szabályok lesznek érvényesek, amelyek március 8-a előtt voltak.

Gulyás is megerősítette, ami elhangzott reggel és az operatív törzs tájékoztatóján is:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

az az óvódák, általános és a középiskolák is(!) április 19-én nyithatnak.

Az operatív törzs szerint hétfőtől, Gulyás szavai szerint viszont április elsejétől kezdődik majd a tanárok oltása, és az a terv, hogy egy hét alatt minden regisztráltat beoltanak.

Már csak néhány hetet kell kibírni, ezt követően az élet visszatérhet a megszokott kerékvágásba

- ígérte zárásként a miniszter.

Loading...

Címkék:
Orbán, húsvét, nyitás, korlátozás, orbán viktor, gulyás gergely, kijárási tilalom, orbán kormány, sajtótájékoztató, kijárási korlátozás, orbán viktor sajtótájékoztató, cecilia müller, muller cecilia,