Megszólalt a korlátozások feloldásáról a Parlamentben Orbán Viktor: erre készülhetünk

Pénzcentrum2021. február 15. 11:38

Orbán Viktor szólalt fel a Parlamentben, napirend előtt adott tájékoztatást az országgyűlésnek. A Gazdaság újraindításáról címmel mond beszédet. Mint megtudhattuk, fokozatos nyitásra kell készülnünk.

Cikkünk folyamatosan frissül

Novenver 11. óta élnek a korlátozó intézkedések. A járványadatok egész Európában, így Magyarországon is emelkedést mutatnak. Mivel november óta nincs enyhítés, ennek is köszönhető, hogy a járványgörbe egyenletes. A ragályosabb mutáció miatt, újabb hullám jöhet.

"Vakcina nélkül újra és újra visszajöhet a vírus" - mondta a magyar miniszterelnök. Ezért vásároltunk a nyugati mellé orosz és kínai vakcinát is. Hazánkban már 5 hatékony és biztonságos vakcina elérhető, ez a tömeges oltás feltétele. Magyarországnak minden oltásra szüksége van. Minden nap számít.

Reális esélyünk van arra, hogy áprilisra a 2 millió főt is elérheti az oltottak száma, és 3,5 millió emberrel többet tudunk beoltani, mint egy hasonló mérető EU-s ország. 

7 kérdésben indul online nemzeti konzultáció, arra kért mindenkit, töltse ki.

2020 decemberében ugyanannyian dolgoztak, mint egy évvel korábban 

- hangsúlyozta a miniszterelnök, majf kifejtette, új intézkdéseket vezetnek be, összefoglaló neve gazdaságújraindítási akcióterv. 2020-ban a járvány nagyot ütött a magyar gazdaságon, de nem omlott össze. A válságkezelés lényege a munkahelyek megvédése volt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A jövőt illetően elmondta, hogy 3 nagy ügyön fognak dolgozni: végigviszik a tömeges oltást, kivezetik fokozatosan a korlátozásokat, harmadszorra pedig újraindítják a gazdaságot.

 

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Címkék:
otthon, parlament, országgyűlés, orbán viktor, orbán beszéde, orosz gazdaság, kínai gazdaság, nemzeti konzultáció 2020,