Ne lepődj meg: zavaros lehet a csapvíz Budapest-szerte

Pénzcentrum2020. május 16. 17:29

Átöblítik a legfontosabb fővárosi vízvezetékeket, a karbantartás miatt a következő két hétben a több kerületben csökkenhet a nyomás és átmenetileg zavarossá válhat a víz, ám ez nem befolyásolja a vízminőséget.

A következő két hétben olyan karbantartási munkákat végeznek, amelyek nyomáscsökkenést, és a csapvíz zavarosodását okozhatja - közölte a Fővárosi Vízművek.

Társaságunk a járványhelyzetre való tekintettel mindent megtesz annak érdekében, hogy a vízellátás zavartalan legyen, vannak azonban olyan halaszthatatlan karbantartási munkák, melyek elmulasztása esetlegesen a vízminőség biztonságát veszélyeztethetné. Ezek közé tartozik a város vízellátása szempontjából meghatározó gerinc- és főnyomóvezetékek öblítése.

- írták. A tájékoztatás szerint a IX. és XI. kerületet érinti a dél-budai, 800 mm átmérőjű gerincvezetékek tisztítása, amely május 20-án 7.00 óra és május 21-én 17.00 óra között folyik majd, és a két kerületben víznyomáscsökkenést, illetve vízzavarosodást okozhat. A IV. és XIII. kerület vízellátásában meghatározó szerepet betöltő észak-pesti főnyomóvezetékek öbltése három szakaszban zajlik majd: május 25-én 7.00 órától május 26-án 15.00 óráig mindkét kerületet érintve, majd május 28-án 7.00 óra és május 29-én 15.00 óra, valamint június 2-án 7.00 órától június 5-én 15.00 óráig már csak a XIII. kerületre hatással.

Természetesen ezeknek a munkálatoknak a során is igyekszünk a lehetőségekhez mérten a szolgáltatás folyamatosságát fenntartani. A víz esetlegesen tapasztalható zavarosodása természetes kísérő jelenség, amely nem befolyásolja az ivóvíz minőségét, az néhány perces ülepítés után nyugodtan fogyasztható

- tették hozzá.

Címkék:
otthon, csap, fővárosi vízművek, vízművek, tisztítás, csapvíz, vízellátás,