Ezek a magyarok itthon is jól élnek: vajon mi a titkuk?

Pénzcentrum2020. február 24. 14:30

Az, hogy ki mennyire elégedett saját életével, viszonylag szubjektív adatnak tekinthető, mégis sokat elárul a közhangulatról. A múlt héten egy friss kutatás eredményit mutattuk be, melyből kiderült, hogy a magyarok nincsenek  éppen az élmezőnyben, ha elégedettségről van szó. Kíváncsiak voltunk, olvasóink, miképp értékelik saját helyzetüket, ezért nekik is feltettük a kérdést: hogy érzed, egy 10-es skálán a te életed mennyire jó? Meglepő eredmény született.

Ahogy arról a Pénzcentrum a múlt héten beszámolt, egy, az OECD országok körében végzett elégedettségi felmérés eredményeiből kiderült, hogy a magyraoknál nem sok elégedetlenebb nemzet van a világon.

A kérdés, melyet a vizsgálatot végzők feltettek a résztvevő országok lakosai körében, nagyjából így hangzik: Értékelje a saját életével kapcsolatos általános elégedettségét egy 0-10-ig tartó skálán: Képzeljen el egy 10 fokos létrát, ahol a 0. szint jelzi a lehető legnyomorúságosabb életet, amit csak el tud képzelni magának, a legfelső, a 10. fok pedig a lehető legjobb életminőséget jelenti. Jelenleg hogy érzi, a létra hányadik fokán áll?

Mint kiderült, az 5 legelégedettebb ország Finnország (7,75), Dánia (7,6), Norvégia (7,6), Izland (7,5), és Hollandia (7,5). Magyarország (5,75) a 34. helyen van Törökország, Görögország és Portugália előtt.

De kíváncsiak voltunk olvasóink véleményére is, ezért feltettük a kérdést nekik is: Ők vajon mennyire elégedettek az életükkel? Vajon a mért országos átlag alatt vagy afelett értékelik saját helyzetüket?

Loading...

Amint az a diagrammon is jól látszik, az olvasóink döntő többsége jól érzi magát alapvetően a bőrében, a válaszadók 27 százaléka egy 10-es skálán 7-esre értékelte a saját életét, azazsaját bevallásuk szerint vannak ugyan gondjaik, de alapvetően rendben van az életük. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

20 százalékuk még ennél is jobban van: az ő életükben nagyjából minden rendben van (8), 12 százalékuknak pedig egyenesen tökéleten az élete, ők 9 pontot adtak maguknak. Olvasóink 4 százalékának pedig egyszerűen tökéletes az élete, ők keresve sem találnak hibát vagy kivetnivalót benne.

Ennek ellenére azonban rögtönzött felmérésünk átlageredménye csupán 6,5 pont lett, köszönhető ez a 2 százaléknyi 0 és 1 pontnak, és a sok 3-asnak, 4-esnek és 5-ösnek. De még így is majd egy ponttal megelőztük a hivatalos felmérés 5,75 pontos eredményét.

Címkék:
otthon, eredmény, európa, szavazás, magyarok, elégedettség, chart,