Rengeteg melóst keresnek: néhány hónap átképzés után nettó 400 ezret lehet keresni

Pénzcentrum2018. szeptember 23. 19:01

Ezek voltak a 38. hét legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Rengeteg melóst keresnek: 400 ezres nettó, néhány hónap az átképzés

Manapság már a saját bőrünkön is érezzük a szakemberhiányt, nehezen találunk festőt, villanyszerelőt, könyvelőt, és ha mégis, azt nagyon megbecsüljük. Már régóta nem idegen sem a munkahelyváltás, sem pedig a hivatásváltás az embereknek: miért is ne alkalmazkodnának hatékonyam a megváltozott körülményekhez? Összeszedtük a hiányszakmákat, megnéztük pontosan mennyit lehet keresni velük, és azt is, mennyibe kerülne elvégezni a szükséges tanfolyamot.

Belenyúlnak a lakáshitelezésbe: szigorral mentik meg a magyar családokat

Mindössze két hét maradt hátra a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatóra (JTM) vonatkozó szabályok szigorításáig. A változások elméletileg mindenkit érintenek, aki jelzáloghitel felvételén gondolkodik, a gyakorlatban azonban lesznek olyanok, akik észre sem fogják venni a szigorítást, míg másoknál elképzelhető, hogy emiatt válnak hitelképtelenné. De mit is jelentenek a változások a gyakorlatban, illetve kik azok, akik ténylegesen megérezhetik az október 1-jén életbe lépő változásokat?

Magyarok millióinak lesz drágább idén a fűtés: mutatjuk, mire kell készülni

Magyarországon 2017-ben soha nem látott áron lehetett tűzifához jutni. 2018-ban pedig ismét az látszik, hogy tovább folytatódik az évek óta tartó áremelkedés, ráadásul egyes becslések szerint idén nagyobb növekedés jöhet, mint ami a rekorddrágulást hozó 2016-2017-es szezonban volt tapasztalható. Már most, szeptember elején találtunk ugyanis olyan tűzifahirdetést, ami árulkodó a "várható" drágulást illetően, és az igazán komoly roham még előttünk van.

Kész, vége! Filléres kedvencüknek inthetnek búcsút a magyar vásárlók

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A műanyag zacskók és egyszer használatos műanyag eszközök teljes kiszorítását tervezi 2019-től az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Egy évvel ezelőtt már majdnem harmincszorosára emelték a környezetvédelmi termékdíjat, akkor azonban ezt a radikális intézkedést visszavonták. Most várhatóan szeptember végén nyilvánosságra kerül a jogszabálytervezetet, mely előbb áremelést, hosszú távon pedig a műanyag zacskók forgalmazásának teljes tiltását tervezi.

A pesti elit luxusélete: 400 milliós penthouse, 50 milliós garzon

Nincs mese, a fővárosban egyre nagyobb igény mutatkozik a luxuslakásokra. Nem hiszed? Nos, a Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb adatsorának elemzése alapján arra jutottunk, hogy a 100 millió forint feletti árkategóriában 419 eladó lakóingatlan van Budapesten, míg az 50 milliónál drágább lakások száma meghaladja a 2423 darabot. Ennél persze jóval összetettebb a kép. Mutatjuk a részleteket.

Bele sem akart vágni, végül a világelitben kötött ki a budapesti vállalkozó

Több évig dolgozott Spanyolországban és Londonban különböző vendéglátóhelyeken, de mikor hazatért, egyáltalán nem tervezte, hogy bárt nyit Budapesten. Aztán mégis belevágott, a kezdet ugyanakkor nem sikerült tökéletesre, gyakorlatilag egyszerre nyitottak ugyanis két szinte megegyező nevű bárt Budapesten, melye k közül az egyik az övé volt. Hamar rákényszerültek, hogy nevet változtassanak, így született meg a Boutiq bár, ami 10 év alatt nemcsak Budapest, hanem a világ legjobb bárjai közé küzdötte fel magát. A bár társtulajdonosával, Nagy Zoltánnal beszélgettünk a Boutiq-ról, a vendéglátószektort sújtó munkaerőhiányról és arról is, hogy mik a legnagyobb különbségek, mikor Budapest után Bécsben is nyit egy bárt egy hazai vendéglátós.

Címkék:
vásárlás, pénz, otthon, átképzés, heti összefoglaló,