Kiadták a figyelmeztetést: felhőszakadás csaphat le az országra

Pénzcentrum2018. május 28. 10:10

Felhőszakadás és zivatar miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Mutatjuk, hol nem kell félni.

FRISSÍTÉS 10:20

Cikkünk megjelenése után nem sokkal már elsőfokú riasztást is kiadott az OMSZ fehőszakadás miatt.



"Ma a nap második felében szórványosan alakulnak majd ki zivatarok leginkább a Nyugat-Dunántúlon és az Alföldön, melyek az éjszaka első felében lassan lecsengenek. Holnap a déli óráktól főként a Dunántúlon és a középső országrészben ismét számíthatunk elszórtan zivatarokra.

Zivatarok környezetében leginkább jelentős/nagy mennyiségű csapadék (5-25 mm), erős vagy viharos (45-65 km/h) szél és kisméretű (< 1-2 cm) jég fordulhat elő. Emellett néhol felhőszakadás (> 30 mm) is lehet. Kis valószínűséggel egy-egy intenzívebb zivatarhoz 70 km/h fölötti széllökés, valamint a mai nap folyamán főként keleten esetleg 2 cm körüli jég társulhat."

- írják honlapjukon.

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ, olvasható a szervezet honlapján. A veszélyjelzés Borsod-Abaúj-Zemplén megyén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén kívül a teljes országra érvényes.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hétfőre zivatar miatt is kiadtak elsőfokú előrejelzést, amely ugyanakkor csupán Békés-, Jász-Nagykun-Szolnok- és Hajdú-Bihar megyét érinti.

Címkék:
otthon, utazás, vihar, időjárás, veszély, felhőszakadás, meteorológia, előrejelzés,