Hatalmas változás a lakástakarékoknál: ilyen is rég volt Magyarországon

Pénzcentrum2017. december 24. 17:00

Ezek voltak az 51. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címre.

Hatalmas változás a lakástakarékoknál: ilyen is rég volt Magyarországon

December 15-től jelentősen módosult termékpalettával, és új tarifákkal találkozhatunk a Fundamentánál - szúrta ki a Pénzcentrum. Érdekesség például, hogy már közeli hozzátartozó megjelölése nélkül is duplázhatjuk a havi 20 ezer forintos megtakarítást, bár azt fontos hozzátenni, hogy erre a részre már nem jár az állami kedvezmény. Mindenképp felborzolhatja viszont a piaci állóvizet a pénztár megújult, 3,67 százalékos THM-mel felvehető, fix kamatozású jelzáloghitele, a lakástakarékok konstrukciói ugyanis eddig messze elmaradtak a piacról beszerezhető lakáshitelek kondícióitól. Kíváncsiak vagyunk, mit lépnek minderre a versenytársak. Mutatjuk a részleteket.

A diszkontok nagy trükkje: ezért tarolnak Magyarországon

Már csak néhány hét van karácsonyig, így lassan ideje megtervezni a nagy ünnepi bevásárlást. A családoknak az egyik legnagyobb kihívás ilyenkor mindent a lehető legegyszerűbben és a legjobb áron beszerezni. Ezt a kereskedők is tudják, így az adventi időszakban a teljese gőzzel működő hipermarketek, diszkontláncok és webshopok az utolsó pillanatokig komoly akciókkal várják a vásárlókat. De hol érdemes igazán vásárolni? Segítünk eligazodni az ünnepi bevásárlási lehetőségek útvesztőiben.

Ide menekülnek idén karácsonykor a kőgazdag magyarok

A karácsony és a szilveszter is kiemelt időszaka lett a magyar szállodáknak, mindkét ünnep idején teltházzal üzemelnek - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke december közepén. Így néhány nappal az ünnepek előtt kíváncsiak voltunk, lenne-e még esélyünk szállást találni, ha nem otthon szeretnénk ünnepelni.

Tömegeket keresnek: legalább 200 ezres fizetés, és érettségi sem kell

Munka lenne bőven, csak nincs, aki megcsinálja - ez a panasz idén sokszor elhangzott a munkáltatóktól, a munkaerőhiány ugyanis olyan méreteket ölt, amire már jó ideje nem volt példa. Mutatjuk, mely iparágakat sújtja idén legjobban a munkaerőhiány.

Fontos változás a magyar lottósorsolásokon: ezt minden játékosnak tudnia kell

A közeledő év végi ünnepek miatt több lottó játék húzási ideje megváltozik vagy akár teljesen elmarad. Ezen felül a játékba küldési határidők is módosulnak. Az Ötöslottó nem érintett, viszont az 51. heti Hatoslottót például már ma kihúzzák. 

Fillérekért árulja a csúcsbort a Tesco: ezt keresd a címkén az üzletekben

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jönnek az ünnepek, egy palack bor még azoknál a családoknál is az asztalra kerül, akik az átlagos hétköznapokon nem nagyon fogyasztanak alkoholt. Jó hír, hogy nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni ahhoz, hogy jó minőségű italhoz jussunk. A Tescóban most mindössze 3000 forintért igazi borkülönlegességet vásárolhatunk.

Lebukott a magyar postás: így hajigálja a csomagokat kertbe

Újabb kreatív kézbesítési módszerről számolhatunk be egy hazai postás részéről. Olvasónk videójának tanúsága szerint a postás behajítja a kertbe a küldeményt, ahelyett, hogy a postaládába helyezné, vagy ha oda nem fér be, akkor visszavinné azt. Videón az eset.

Ilyen egyszerűen kaszálhatsz te is a Bitcoinnal: így lehet elkezdeni

Az utóbbi időszakban már a csapból is Bitcoin folyik, ami nyilván annak is köszönhető, hogy az idei évben rendkívüli mértékben emelkedett a kriptovaluta értéke. Bár a növekedés egész évben tartott, most december elején valósággal elszállt az árfolyama, néhány nap alatt több ezer dollárt erősödött, meghaladva a 17 ezer dollárt. Az elképesztő emelkedésről szóló híreket látva sokan vannak, akik szeretnének részt venni a szuperpénznek is nevezett kriptovaluta szárnyalásában. Az alábbiakban azt szedtük össze, hogy hogyan lehet hozzáfogni a digitális vagyon felhalmozásához.

Ezeket az elektromos autókat használtan is megéri megvenni

Nem sok kétség férhet ahhoz, hogy az autózás jövőjét az elektromos és a hibrid autók jelentik. Magyarországon is egyre többen keresik a környezetkímélő plug-in hibrideket és a teljesen elektromos meghajtással közlekedő autókat, azonban még az állami ösztönzők segítségével is meglehetősen borsos áron lehet a miénk egy villanyautó. De milyen lehetőségeink vannak, ha használtan vennénk egy ilyen autót? Megéri belefogni a keresgetésbe?

Óriási pénzeket kaszáltak magyarok 2017-ben: mutatjuk, min gazdagodtak

A válságot követő időszakban a magyar lakosság fokozatosan egyre nagyobb megtakarítást halmozott fel. A magyar háztartások nettó pénzügyi vagyona több mint 18 000 milliárd forinttal növekedett 2010 óta, 2016 végére ez a vagyon meghaladta a GDP 100 százalékát. Ugyanakkor ebben az időszakban korábban nem tapasztalt szintre süllyedtek a lakossági bankbetétek kamatai, így a megtakarításaikat fialtatni vágyó lakosság kénytelen volt más befektetési formák irányában is nyitni, és ezek a folyamatok érdemben nem változtak 2017-ben sem. Az alábbiakban azt gyűjtöttük össze nagyvonalakban, hogy milyen, a megtakarításokat is érintő folyamatok játszódtak le az idei évben.

Címkék:
otthon, pénzcentrum.hu, diszkont, megtakarítás, lakástakarék, hét cikkei, bitcoin hírek,