Nőttek a bérek, több lakás épül, mégse boldog a magyar

Pénzcentrum2017. május 23. 16:05

Sokan élnek nélkülözésben, rengeteg embert fenyeget a szegénység. Különösen súlyos a helyzet vidéken, és komoly anyagi problémákkal küzdenek a nagycsaládosok és az egyedülálló szülők. Ugyanakkor tavaly valamennyi természetes népmozgalmi folyamatban kedvező változás történt, emelkedett a születések száma, kevesebben hunytak el, mint 2015-ben, és újabb történelmi mélypontra került a csecsemőhalandóság. Kevesebb a terhességmegszakítás és csökkent a válások száma is - derül ki a KSH friss, Magyarország 2016 című kiadványából.


A KSH friss, Magyarország 2016 című kiadványából az derül ki, hogy évek óta semmit sem változott, ahogy a magyarok a helyzetüket értékelik - írta meg a hvg.hu. Miközben nőttek ugyan a bérek, továbbra is sokakakat fenyeget a szegénység. A reálkeresetek 2010 óta 24 százalékkal nőttek. Csakhogy több mint 1,5 millióan élnek a legnagyobb nélkülözésben (ez az EU-ban a 4. legrosszabb adat), és még 1 millió embert fenyeget a szegénység. Főleg a vidékieket, a nagycsaládosokat és az egyedülálló szülőket veszélyezteti a lecsúszás.

Eközben tavaly valamennyi természetes népmozgalmi folyamatban kedvező változás történt. Emelkedett a születések száma, kevesebben hunytak el, mint 2015-ben, újabb történelmi mélypontra került a csecsemőhalandóság. Kevesebb a terhességmegszakítás és csökkent a válások száma is.

Kiderült az is, 2016-ban 3 millió 313 ezer autó volt forgalomban Magyarországon, a személygépkocsik átlagos életkora pedig13,9 év volt. A KSH adatai szerint egyébként a magyarok egyre többet utaznak. Külföldi utazásokhoz kapcsolódva 2016-ban a magyar lakosság 743 milliárd forintot költött el,
folyó áron 17 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Dübörög a lakáspiac is, a 2016-bankiadott új lakásépítési engedélyek és egyszerű bejelentések száma az előző évinek 2,5-szerese, közel 31600 volt. 2016-ban az engedélyezett hitelek száma és összege is jelentősen nőtt: számuk 81 ezer volt, 19 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Összegük 477 milliárd forintot tett ki, ami 33 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest.

Címkék:
otthon, ksh, kutatás, penzcentrum, csecsemőhalandóság,