Ezért ne tedd soha a tejet a hűtő felső polcára: veszélyes lehet!

Pénzcentrum2016. szeptember 19. 17:04

Akár csúnya vége is lehet annak, ha nem figyelünk oda, hogy melyik élelmiszert éppen hova tesszük a hűtőnkben. A tejeket és a húsokat például nem szabad a felső polcokra tenni, a krumplit pedig egyáltalán nem is szabad betenni a hűtőbe, hiszen az így akár életveszélyessé is válhat.


Vásárlás után te is csak bedobálod az élelmiszereket a hűtőbe és egyáltalán nem figyelsz arra, hogy mit hova teszel? Akkor most érdemes tovább olvasnod, eláruljuk, hogy ez miért nem jó:

A hőmérséklet ugynais nem egyforma a hűtő különböző pontjain

- írja a Mirror c. lap Daniel Norton séfre hivatkozva.

A felső polcok pedig általában valamivel melegebbek, mint a lejjebb lévők. Ezért az úgynevezett magasabb kockázatú élelmiszereket: mint a tej, és a húsok nem tanácsos a felső polcokon tárolni. Mégpedig azért, mert ha a lenti polcokon tároljuk ezeket az élelmiszereket, akkor kisebb a kockázta annak, hogy elszaporodnak bennünk a baktériumok, amelyek akár ártalmasak is lehetnek.

KATTINTS! Háziasszonyok tömegei sodorják veszélybe a családjukat: még csak nem is sejtik

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A krumplit viszont SOHA ne tegyük a hűtőbe!

Kevesen tudják, de rendkívül nagy veszélynek teszi ki magát az, aki a krumplit a hűtőszekrényben tárolja. Ugyanis amikor a krumplit betesszük a hűtőbe, akkor a benne lévő keményítő cukorrá alakul. Ez a cukor pedig később sütés közben összekeveredik egy bizonyos aminosavval (aszparaginsavval), ebből pedig egy a szervezetünkre káros anyag keletkezik: az akrilamid vegyület.

KATTINTS! Így tárold a zöldségeket, ha nem akarod, hogy rádrohadjanak

Ez miért veszélyes?

2015-ben az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) élelmiszer szennyezőanyagokkal foglalkozó szakbizottsága hivatalos állásfoglalást adott ki az élelmiszerekben előforduló akrilamidról. Ebben megerősítette a korábbi értékeléseket, melyek szerint - állatkísérletek alapján

az élelmiszerekben jelenlévő akrilamid lehetségesen megnöveli a rák kialakulásának kockázatát a fogyasztók minden korcsoportjában.
Loading...

Címkék:
otthon, hús, tej, krumpli, hűtő, tárolás,